Rondreizen

1

Posted by Redactie | Posted in Overig, Reizen | Posted on 10-10-2011

Schlagwörter: , , ,

Rondreizen zijn er tegenwoordig in vele varianten. De belangrijkste redenen om te kiezen voor een rondreis in groepsverband zijn zeer divers. Zo speelt bij rondreizen in sommige landen het veiligheidsaspect een rol. Ook is het prettig dat er een uitgestippeld programma is waarbij de reisleider en lokale gidsen je alles vertellen over de diverse bezienswaardigheden van een land. Als nadeel kan worden ervaren dat er bij een groepsreis weinig ruimte is om af te wijken van het programma. Hert reizen in groepsverband zal door de één als voordeel worden gezien en juist door de ander als een nadeel. Bij de keuze van je rondreis is dat een belangrijk aspect.

Veel reisorganisaties geven in hun beschrijving informatie over de grootte van de groep, of het een avontuurlijke rondreis is en vaak wordt er ook aangegeven wat de leeftijden zijn van degenen die hebben geboekt. Ook worden er rondreizen georganiseerd voor specifieke doelgroepen zoals singles, families met kinderen of stellen.

Bij een individuele rondreis of fly drive zul je wat meer tijd kwijt zijn aan de voorbereiding. Met behulp van het internet, kaarten en goede reisgidsen kom je een heel eind. Let hierbij o.a. op aspecten als veiligheid, verkeersregels en de plaatselijke betaalmogelijkheden. De belangrijkste keuze die je van tevoren moet maken is of je de hotels onderweg al vastlegt of dat je op de bonnefooi gaat reizen. Veel reisorganisaties bieden individuele rondreizen aan waarbij de hotels van tevoren vastliggen. Op deze manier weet je zeker dat je geen uren hoeft te zoeken naar een hotel. Bovendien heb je zekerheid over de prijs die je kwijt bent aan hotels. Deze is vaak ook gunstiger dan ter plekke.

Op sommige bestemmingen zoals bijvoorbeeld Indonesië en Thailand is het mogelijk om een rondreis met privé chauffeur te maken. Je reist dan met eigen gezelschap maar profiteert wel van de kennis van je plaatselijke chauffeur/gids.

Of je nu een individuele of groepsrondreis gaat maken het blijft de ideale manier om de plaatselijke cultuur, bezienswaardigheden en schoonheid van een land echt goed te leren kennen.

Comments (1)

Dit is de exacte info die ik zoek , bedankt! Arron

Write a comment