Rondreizen nog steeds stijgende in populariteit

0

Posted by Redactie | Posted in Landen, Reizen | Posted on 28-11-2011

Schlagwörter: ,

Niet de hele vakantie op één lokatie in dezelfde accommodatie verblijven maar na één of meer dagen weer verder trekken naar weer een nieuwe mooie plek. Steeds meer vakantiegangers kiezen voor deze afwisselende manier van vakantievieren.  En dat hebben de reisorganisaties goed in de gaten want het aanbod rondreizen neemt ieder jaar weer toe.

Vooral echtparen die op reis gaan zonder kinderen kiezen steeds vaker voor een georganiseerde rondreis. Vaak bestaat een rondreis niet meer dan een arrangement van 3 of 4 verschillende accommodaties met verblijf op aanééngesloten data, maar toch worden deze in de meeste gevallen niet door de reiziger zelf geboekt maar wordt dat door een reisorganisatie gedaan. Terwijl dankzij de online hotel-verzamelsites op het internet de reiziger in spé heel eenvoudig zelf zijn of haar rondreis kan samenstellen. Ook zijn er steeds meer accommodatie-eigenaren die de handen inéén slaan om met elkaar een rondreis-arrangement samen te stellen.

Maar gemak dient de mens en daardoor is er nog steeds ieder jaar een stijging te zien van het online zoeken en boeken van complete rondreizen. De zoekmachines lieten dit jaar een stijging zien van maar liefst 130% op het woord ‘rondreis’. De meest populaire bestemming daarin is Amerika, gevolgd door Thailand, Noorwegen, Italië en Afrika.

Write a comment