Rondreis in Zweden

1

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Cultuur, Landen, Natuur, Reizen, Steden, Vakantie | Posted on 15-02-2012

Schlagwörter:

Een prachtig Zuid-Zweeds landschapZwemmen, wandelen, winkelen en culturele activiteiten: de eisen aan een gevarieerde vakantie zijn vaak heel hoog. Daarbij is het voor velen ook belangrijk om op vakantie mobiel, flexibel en spontaan te kunnen zijn. Voor deze uitdaging is er een uitstekende oplossing: een rondreis door Zweden met de auto of met de camper.

Het Scandinavische land staat bekend om haar mooie, gevarieerde natuur. Daarnaast bieden steden als Stockholm, Göteborg of Malmö veel mogelijkheden voor culturele en recreatieve activiteiten.
Zweden is het gemakkelijkst via de Öresundbrug tussen Kopenhagen en Malmö te bereiken. Malmö is dan ook goed geschikt voor een eerste tussenstop. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar in het centrum van de stad. Daarbij horen ook de kunstcollectie’s waarvoor Malmö internationaal bekend staat. En natuurlijk is een bezoek aan de haven en het strand ook een must.
Vanuit Malmö gaat de reis verder richting Stockholm. Onderweg biedt de regio Småland veel mogelijkheden voor leuke uitstapjes. De bosrijke regio staat bekend om haar glasblazerijen en de beroemde schrijfster Astrid Lindgren. De route voert reizigers langs talrijke meren die goed geschikt zijn om even voor een wandeling of een zwempauze te stoppen. Overigens is het autorijden vanwege de strikte snelheidsbeperking in Zweden rustig en relaxed. Wie voor meer activiteiten in de natuur kiest, gaat met de ferry naar de eilanden Öland of Gotland. Geniet hier van de zon, het strand, historische dorpjes en mooie fiets- en wandelpaden.

Voor Stockholm zijn meerdere dagen nodig om een goed indruk van de prachtige stad te krijgen. Verspreid over 14 eilanden biedt de hoofdstad talloze eetgelegenheden, winkels, musea en plekjes voor recreatie. Een boottocht door de stad en langs de prachtige scherenkust is een bijzonder hoogtepunt van de reis.
Een goed alternatief voor een rondreis is de route van Malmö naar Göteborg en verder richting de Noorse grens. Langs de kust zijn talrijke kleine visserdorpjes met veel charme te vinden. De scherenkusten dragen zeker bij aan het indrukwekkende landschap. Göteborg heeft een gevarieerd aanbod van gerenommeerde restaurants met uitstekende menu’s bestaande uit vis en andere plaatselijke producten. Naast de lokale gastronomie is het amusementspark Liseberg een belangrijk trekpleister op de reis, met meer dan 30 attracties.

Beeldmateriaal: Håkan Dahlström – Flickr

Comments (1)

Voor gezinnen is zweden helemaal top! de lange zomeravonden zijn gewoon geweldig. lekker vissen met de jongens op de pier om half 12 savonds!

Write a comment