Romantiek ten top op Sint Maarten

1

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Natuur, Vakantie, Zon | Posted on 23-02-2012

Schlagwörter:

Sint Maarten ligt in het Caribisch gebied op zo’n acht uur vliegen van Nederland. De oppervlakte van het eiland is grofweg de helft van Texel maar het kleine eiland is groots als het om variatie gaat. Het aanvliegen op de nationale luchthaven Juliana Airport is een belevenis op zich. Er is een relatief korte landingsbaan en het lijkt of tijdens de landing het vliegtuig rakelings over de hoofden van de badgasten schiet.
De beste tijd om Sint Maarten te bezoeken is van December tot April. November, Mei en Juni zijn rustiger, terwijl het weer van Juli tot en met Oktober wat onbestendiger is.

Actie en avontuur
Eén van de meest populaire bezigheden op Sint Maarten is snorkelen. Overal op het eiland wordt snorkel materiaal aangeboden en worden excursies met boten georganiseerd. Ook paardrijden is een geliefde bezigheid op het eiland.
In het midden van het eiland, in een schitterend natuurgebied ligt de Loterie Farm: een domein Zip liningvan kleurrijke vogels en vlinders. Het Tree Top Adventure dat hier wordt aangeboden houdt in dat deelnemers, hangend in een soort bergbeklimmertuig, zich in een uur van boomtop tot boomtop begeven. Wie geen zin heeft in ‘zip lining’ zoals deze activiteit heet, kan ook gewoon een schitterend hiking parcours door de mooie natuur volgen.

Phillipsburg & Marigot
Sint Maarten is opgedeeld in een Nederlands en een Franse deel. Een bekende plaats op het Nederlandse deel is het shopping walhalla Phillipsburg. De Nederlandse roots is nadrukkelijk aanwezig in het stadje en komt bijvoorbeeld goed tot uiting in de vele Nederlandse straatnamen (Visserssteeg, Speelsteeg en Gevangenisstraat) die de plaats heeft.
De hoofdstad van het Franse gedeelte heet Marigot. In deze stad is een grote kleurrijke markt te vinden met producten die vanaf de omringende eilanden worden aangevoerd. Een feest voor het oog!   Vanaf Marigot vertrekken veerboten naar de omliggende eilanden Anguilla, het mondaine St. Barths en Saba.

Tekst en beeldmateriaal: Ank Herstel – Reizenverrijkt

Comments (1)

Ik heb fotos gezien van die landingen daar, die vliegtuigen gaan echt net over het strand!

Write a comment