Rodelen in Tirol

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Wintersport | Posted on 06-02-2012

Schlagwörter:

Slee plezierEen wintervakantie moet vanzelfsprekend leuk zijn voor het hele gezin. Veel ouders komen, wanneer ze zelf of de kinderen niet kunnen skiën, met het idee om te gaan rodelen. De vakantiebestemming wordt meestal snel gevonden; na een simpele zoekopdracht op internet wordt het al snel duidelijk dat er bijna geen betere plek is om te rodelen dan Tirol, Oostenrijk.

Rodelbanen zo ver het oog reikt
Rodelen in Tirol is zo populair omdat er in deze regio ontzettend veel goede rodelbanen gevonden kunnen worden. De regio biedt een grote verscheidenheid van dicht bij elkaar gelegen rodelbanen aan, ideaal natuurlijk voor rodelaars. Ook worden pistes, of delen van pistes, in het algemeen speciaal vrijgegeven voor sleeërs zodat het rodelen niet te gevaarlijk wordt door de aanwezigheid van andere wintersporters.

Diegene die in Tirol wil gaan rodelen heeft de keus uit een aantal formidabele gebieden. Er zijn rond 100 prachtige pistes waar naar beneden kan worden gegleden. Er kan goed gerodeld worden in de omgeving van Innsbruck (aanrader: Axamer Lizum), in Oberland (aanrader: Finstertaler Speicher), Seefeld (aanrader: Hämmermoosalm), in Wipptal (aanrader: Alt Bärnbad), in Osttirol (aanrader: Alpe Stalle) en in Unterland (aanrader: Bacheralm). Als een piste niet open is kan er eenvoudig een andere goede in de buurt gevonden worden.

Vergeten inspanningen
Wie rodelt denkt vaak dat hij aan alles gedacht heeft: slee, passende beschermende uitrusting en warme chocolademelk voor de pauzes. Toch wordt vaak de inspanning van het rodelen zelf onderschat. De rodelbaan Bacheralm in Unterland bijvoorbeeld is 1590 meter lang en heeft een hoogteverschil van een dikke 200 meter. Met de slee ben je op deze leuke piste in een paar minuten beneden, echter wanneer je nog een keer wil moet er minstens een half uur weer naar boven worden geklommen. Vooral bij een derde keer merken niet fitte sleeërs hoe vermoeiend en tijdrovend rodelen wel niet kan zijn. Het is belangrijk dat het rodelen goed wordt gepland en dat de inspanning niet wordt onderschat, om zo een heerlijke tijd in de Tiroolse sneeuw te beleven. Gelukkig zijn er ook nog pistes waar ‘gewoon’ gebruik kan worden gemaakt van de lift, wat een hoop zweet en tijd scheelt!

Beeldmateriaal: Magphoto2011 – Flickr

Write a comment