Reiservaring: verre reis met kinderen

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen, Reizen | Posted on 09-01-2012

Schlagwörter:

Een verre reis met kinderenAls het even kon maakten mijn vriendin en ik elke zomer een verre reis. Wij houden er van om andere culturen en mensen te leren kennen. Vijf jaar geleden hebben wij echter een kleine gekregen en werd het wat lastiger voor ons om verre reizen te maken. Na lang nadenken hebben we besloten om toch een rondreis met onze zoon te maken. We zijn vorig jaar naar Midden Amerika afgereisd om daar een rondreis door Mexico, Guatemala en Belize te doen. Normaal gesproken zijn wij zelf best avontuurlijk ingesteld. Zo reisden we gemakkelijk zelf naar Zuid Afrika, om daar vervolgens per auto het land te verkennen. Midden Amerika vonden wij echter toch wat anders. Zeker wanneer het gaat om een rondreis met kinderen. Niet alleen spraken wij beiden de taal niet goed (ik heb ooit een
blauwe maandag wat Spaans gehad op school), maar ook wisten wij niet hoe veilig het zou zijn om door deze landen te reizen. We besloten om een reisorganisatie in te schakelen en voor het eerst in ons leven een georganiseerde groepsreis te maken. Hiervoor schakelden we een organisatie in die gespecialiseerd is in rondreizen met kinderen.

Wat we van een groepsreis moesten verwachten wisten we niet. Ja, dat er andere mensen met hun kinderen mee zouden gaan, maar verder… Zouden we wel genoeg vrijheid hebben om ook samen dingen te ondernemen? Zou je echt vastzitten aan de dagelijkse excursies en moeten we de hele dag achter zo’n reisleider met een vlaggetje aanlopen? Allemaal dingen die wij best spannend vonden. Toen we eenmaal in Mexico stad geland waren vielen onze vooroordelen snel weg. Onze reisorganisatie gaf ons alle vrijheid om onze eigen dingen te doen en zelf de landen te ontdekken. Het programma hield rekening met de kinderen en als je niet meewilt op excursie of uit eten? Even goede vrienden. Wat wij nooit gedacht hadden, maar erg leuk bleek te zijn, zijn de sociale contacten die je tijdens een reis opdoet. Met een van de stellen uit onze groep hebben we nog steeds contacten.

Het viel me trouwens op toen we in deze landen waren hoeveel Nederlanders wij tegenkwamen die het wel durfden om zelfstandig een rondreis met kinderen te maken. Blijkbaar ben ik onzekerder dan dat ik zelf gedacht had. Of wij de volgende keer weer zelfstandig gaan of dat we een georganiseerde rondreis met kinderen gaan maken? Ik weet het niet. Het zal voor ons echt van het land afhangen. We hebben nog zoveel landen op ons lijstje staan.

Beeldmateriaal: Garyt70, Flickr

Write a comment