Ontdekkingsreis in Porto

1

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Activiteiten, Steden | Posted on 29-11-2011

Schlagwörter: , , ,

503826_web_R_K_B_by_Rosel Eckstein_pixelio.dePortugal wordt steeds populairder als vakantieland. Het land heeft dan ook een veelzijdigheid aan natuur, cultuur, historie en bezienswaardigheden.

Naast de hoofstad Lissabon is de havenstad Porto ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De stad is nog niet ontdekt door het grote publiek maar heeft ontzettend veel te bieden aan historische gebouwen, monumenten en plaatsen. In Porto word men ondergedompeld in eeuwenoude tradities van port en wijn, kan men wandelen door de vele smalle straatjes, genieten van verse vis en nog veel meer.

De stad wordt ook wel ‘culinaire visserstad’ genoemd. Porto staat vooral bekend om de Douro rivier. Deze rivier ontspringt in de Sierra de la Demanda op 2200 meter hoogte en mond uit in de Atlantische Oceaan bij Porto. Douro betekent ‘gouden rivier’ en de rivier is vrijwel geheel gestuwd. De bovenloop van het Portugese deel van de Douro staat bekend om zijn quinta’s, typisch Portugese boerderijen. Hier groeien de druiven op de wijngaarden voor de port. Verder staat de Dourovallei ook bekend om zijn rode Dourowijn.

Een vakantie Portugal is een ervaring op zich. Vooral Porto word steeds meer gezien als een toeristische trekpleister. In de buurt van Porto liggen vele mooie vakantiehuizen Portugal

Beeldmateriaal:

Rosel Eckstein  / pixelio.de

Comments (1)

Porto is zeker een mooie stad! Ik ben er onlangs nog geweest en vind porto persoonlijker meer de moeite waard dan Lissabon!!

Write a comment