Polen: Een veelvoud aan bezienswaardigheden

1

Posted by Redactie | Posted in City trip, Landen, Steden | Posted on 30-12-2011

Schlagwörter: , ,

Polen is onder Nederlanders misschien niet het drukstbezochte vakantieland, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat veel mensen gewoonweg niet weten wat voor moois Polen zoal te bieden heeft.

De stad Warschau, de hoofdstad van Polen, is een echte ‘must see’. Dankzij de diversiteit in architectuur heeft de stad een geheel eigen karakter; het centrum tekent zich door het oude marktplein en de oude gekleurde huizen, terwijl een eind verderop de moderne wolkenkrabbers boven de stad uittorenen. Maar niet alleen de grote steden zijn een bezoekje waard. Polen beschikt over vele bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De houten kerken van zuidelijk Klein-Polen, de Wieliczka zoutmijn en het historisch centrum van Krakau zijn hiervan nog maar enkele voorbeelden. Daarnaast is ook de plaats Licheń Stary een aanrader. De plaats beschikt over 2 belangrijke kerken: De H.Dorotheakerk en de Mariabasiliek van Licheń, de grootste kerk van Polen waarachter een mooie legende schuilgaat.

Maar het is niet alleen de cultuur die van Polen een leuke vakantiebestemming maakt. Ook qua natuur heeft het land veel te bieden, hoewel dat waarschijnlijk niet het eerste is wat in je opkomt als je aan Polen denkt. Het noorden van Polen grenst bijvoorbeeld aan de Oostzee en is in de zomer daardoor een erg populaire bestemming onder de zon-, zee- en strandliefhebbers. In het zuiden van Polen bevinden zich in het Tatra gebergte, het Sudeten gebergte en het Pieniny gebergte, die de  omgeving geschikt maken voor liefhebbers van een actieve klim-, wandel- of fietsvakantie. Verder zijn er circa 23 nationale parken verspreid door het hele land. Ook voor de natuurliefhebber is er dus genoeg te beleven in Polen.

Op de officiele website van het Nationaal Toeristisch Portaal van Polen vindt u meer informatie over onder andere de verschillende bezienswaardigheden in Polen.

Comments (1)

Wroclaw is onbekend maar erg mooi! bij het oude rynek plein heb je een paar plekken voor uitzichtpunten. erg mooi. Polen is ook nog te betalen, dat maakt het natuurlijk nog leuker om er op vakantie te gaan.

Write a comment