Plitvicemeren

0

Posted by Redactie | Posted in Landen | Posted on 23-01-2012

Schlagwörter: , , ,

PlitvicemerenWie aan een vakantie in Kroatië zit de denken, moet gedurende deze vakantie zeker een dagje naar  ‘Nationaal Park Plitvicemeren’ gaan. Dit park, dat in de provincie Lika-Senj ligt, biedt heel wat moois; het heeft in totaal 16 meren met kristalhelder water en wel 92 watervallen. Daarnaast beschikt het natuurpark ook over prachtige flora en fauna; er leven onder andere herten, beren, wolven en zeldzame vogels.

De Plitvicemeren zijn onderverdeeld in de zogenaamde bovenmeren en ondermeren, die met elkaar worden verbonden door verschillende watervallen. De meren zijn in de loop van duizenden jaren ontstaan door de vorming van natuurlijke dammen in de Koranarivier. Hierdoor werd de rivier in verschillende delen opgesplitst. In 1949 werden de meren benoemd tot ‘Nationaal Park Plitvicemeren’, dat sinds 1979 opgenomen is in de UNESCO Werelderfgoedlijst van beschermde natuurgebieden.


Het nationale park is gedurende het hele jaar toegankelijk voor publiek. Hierdoor is het ook in de winter mogelijk om er van de mooie natuur te genieten en om met uw camera prachtige beelden
te maken van het mooie sneeuwlandschap.

Beeldmateriaal: flickr.com / Fiore S. Barbato

Write a comment