Pieniny, de parel van Klein Polen

0

Posted by Redactie | Posted in Landen, Reizen | Posted on 12-12-2011

Schlagwörter: , , ,

De Pieniny is met 35km een klein en nauwelijks bekend bergmassief in de Karpaten: een toeristische parel op de grens van Slowakije en Polen, bevolkt door Goraly die op nog ambachtelijke wijze hun schapen hoeden en u trots met eigen muziek een traditionele maaltijd serveren.

Als onderdeel van de Beskiden (Woudkarpaten) in de Poolse provincie Klein Polen neemt de Pieniny een bijzondere plaats in. De Pieniny heeft een rijke flora en fauna en het landklimaat garandeert warme zomers en sneeuwrijke winters. U vindt in dit gebied oa de Homole en het Pieninski natuurpark, de UNESCO houten kerken route -met unieke middeleeuwse houten bouwwerken, kastelen van Pieniny, Niedzica en Czorsztyn en de Dunajec grensrivier die dit berggebied doorkruist. Behalve de vele wandelroutes, houten zajazds (herbergen) en skipistes vindt u hier ook veel outdoor activiteiten en cultuur. De Pieniny onderscheidt zich door een hoog natuur, cultuur en ‘wow’ gehalte.

Tips: houten vlot vaart door de diep uitgesleten Dunajec rivierkloof, langs het Pieniny gebergte en het Trzy Korone massief. Bezoek aan de in de omgeving liggende UNESCO werelderfgoederen als het middeleeuwse centrum van Krakau, het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de Wieliczka zoutmijn.

Write a comment