Persbureau Ameland en het nieuws van het eiland

0

Posted by Redactie | Posted in Waddeneilanden | Posted on 15-01-2014

Schlagwörter: , , ,

Persbureau AmelandGa je naar Ameland, dan wil je ook weten hoe het weer daar is, wat er te doen is en wat er op het strand aanspoelt. Dat en meer lees je op de website van Persbureau Ameland.

Je zult maar op het eiland zijn en er strandt een bultrugwalvis! Dan wil je daar toch van alles over weten. Wat is precies een bultrugwalvis, hoe komt hij in de Waddenzee terecht, wat eet zo’n dier, hoe groot is hij en hoe groot kan hij worden? Allemaal vragen waar de eilander nieuwsvoorziening een antwoord op kan geven. De wetenswaardigheden en de verhalen er omheen zijn dan te lezen via de PC, tablet of smartphone. De responsive website doet het goed op de kleine apparaten, maar speciaal voor het nieuws is er een app voor de iPhone: hij staat als Ameland Actueel in de App Store. Exclusief voor alle types smartphones is er een mobiele website die ameland-actueel.nl heet.

Persbureau Ameland vestigde zich in 2004 op het Waddeneiland. Drijvende kracht is Jeanet de Jong. Het persbureau voorziet sindsdien de lokale en regionale media van Ameland nieuws en exploiteert De online Krant van Ameland, Ameland Pers uitgever en de iPhone app Ameland Actueel. Persbureau Ameland werkt samen met freelance tekstschrijvers, fotografen, ontwerpers en drukkerijen.

Persbureau Ameland is de hofleverancier van De online Krant van Ameland, het digitale nieuwsorgaan van het eiland, waar je nieuws van en over het eiland vindt. Nieuws over sport, kunst, musea, strand, natuur, onderwijs, muziek, KNRM, kerkdiensten, kerken brand en storm en over nog andere zaken die met Ameland en de wadden te maken hebben. Over aardgas en windmolens, gemeentepolitiek en bezoek van de prinses, over lintjes en gedecoreerden, over zeehondjes en barnsteen dat op het strand te vinden is. Kortom, over alles wat het vermelden waard is.

Beeldmateriaal: persbureau-ameland.nl

Write a comment