Toeristische valorisatie van uitzonderlijke parken en tuinen in Wallonië

0

Posted by Redactie | Posted in Natuur, Tips | Posted on 04-12-2013

Schlagwörter: , , ,

BeloeilSinds bijna vier jaar groepeert de Toeristiche valorisatie van uitzonderlijke parken en tuinen van Wallonië, 9 tuinen en parken die erkend zijn voor hun merkwaardige schoonheid.

Onze opdracht?
De beheerders te helpen in het bewaren van de kwaliteit en de specificiteit van elke tuin en park naar voren te brengen. Dankzij de uitwisselingen en synergiëen vertegenwoordigd onze vzw méér dan de som van zijn leden.
Het is niet nodig om naar het buitenland te trekken om mooie tuinen te bezoeken. Het park van het kasteel van Attre, het park van het kasteel van Belœil, de kruidentuin van het kasteel van Écaussinnes-Lalaing, het park van Edingen, het domein van Freÿr, het regionaal domein Solvay, het park van het kasteel van Modave, het domein van Mariemont, het park van het kasteel van Seneffe maken deel uit van de geklasseerde oorden ingeschreven op de lijst van het uitzonderlijk patrimonium, bepaald door de Koninklijke Commissie van Monumentenen Gebouwen.
De tuinen moeten aan strenge authenticiteitscriteria voldoen.

Website
Het vzw steunt de promotie van deze uitzonderlijke oorden die verspreid liggen op een relatief beperkt grondgebied. Een dynamische website jardins.tourismewallonie.be is vanaf 2010 zichtbaar op het web, in het Frans, Nederlands of Engels.
De site wordt voortdurend aangepast met nieuwe foto’s, agenda’s en activiteiten in de parken. Bezoekers hebben gratis toegang tot de audiogidsen (in het Nederlans en het Frans) voor Freÿr, La Hulpe, Mariemont, Seneffe en Bellœil. Elk jaar organiseert de vzw een opendeurdag in de negen parken en tuinen. Tijdens die gelegenheid is de toegang tot de domeinen voor iedereen gratis.

Beeldmateriaal: jardins.tourismewallonie.be

Write a comment