Paradijselijke eilanden

1

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Landen, Reizen, Zon | Posted on 26-01-2012

Schlagwörter: , , , ,

194593_web_R_K_by_Ibefisch_pixelio.deSeychellen

Deze eilandengroep ten zuiden van de evenaar heeft alles voor een ware droomvakantie. Van prachtige, witte stranden tot een schitterende flora en faunawereld die zelfs zo uniek is dat ze op de werelderfgoed lijst staat. Dit paradijs is uitermate geschikt voor duikers, zwemmers, zeilers, zonaanbidders, wandelaars, vissers en natuurlijk cultuurliefhebbers.

MauritiusMauritius

Het vulkanische eiland is zo groot als de provincie Utrecht en heeft ruim 700 inheemse plantsoorten. Deze zijn te zien in de botanische tuin van Pamplemousse en in natuurparken die teven in het duurzame toerisme beleid passen. Mauritius is daarbij uitermate geschikt voor cultuurliefhebbers die zich te goed kunnen doen aan de Hindoetempels, creoolse landhuizen en musea. Maar Mauritius is vooral paradijselijk door de parelwitte stranden, het warme azuurblauwe zeewater en de prachtige koraalriffen

MaledivenMalediven

De Malediven worden ook wel ‘Het laatste paradijs’ of de ‘Robinson Crusoe-eilanden’ genoemd dankend aan de wuivende palmbomen, goudgele stranden, kristalhelder water met tropische vissen en de lagunes. Deze kenmerken maken het eiland in de Indische Oceaan tot een ware droombestemming. Maar de Malediven heeft meer te bieden. Zo is de hoofdstad Male met een watervliegtuig te bereiken en kan men tevens op avontuur met een safaricruise.

517685_web_R_K_B_by_Andrea Lohberger_pixelio.deMadagaskar

De 5000 kilometer lange kust wordt gekenmerkt door palmbomen, baaien en lagunes. Het eiland heeft een unieke flora en fauna en is daarnaast zeer geschikt voor strand- en watersportliefhebbers. Er vind jaarlijks een bijzonder schouwspel plaats tussen juli en oktober waarbij bultruggen op zoek gaan naar een partner. Je kunt dit adembenemende verschijnsel zien vanuit een boot met eco-gids. Daarbij heeft Madagaskar een van de mooiste duiklocaties.

Beeldmateriaal: Ibefisch  / pixelio.de /Cornelia Biermann  / Lothar Henke / Andrea Lohberger

Comments (1)

Naar onze mening is uit deze 4 eilanden Mauritius het mooiste. Het is een ontzettend veelzijdig land waar je terecht kunt voor bezichtigingen maar ook voor heerlijke strandvakanties en romantische huwelijksreizen.

Write a comment