Paradijselijk Curaçao

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Cultuur, Natuur, Vakantie, Zon | Posted on 15-02-2012

Schlagwörter:

WillemstadVoor vakantiegangers is Curaçao een belofte vol tropische warmte, watersport, mooie natuur, lekker eten en op z’n tijd, een beetje luxe. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden, maar bijna altijd vergezeld met een verfrissend windje en de nabijheid van de oceaan, is Curaçao een ideale bestemming voor zonzoekers.

Willemstad
De meest gefotografeerde brug van Willemstad is de Pontjesbrug, ook wel ‘Swinging Old Lady’ genoemd. Maar de handelswaar op de floating market is ook een lust voor het oog. Via het Bureau voor Toerisme zijn stadswandelingen met gids te boeken voor wie niets wil missen. In de Klipstraat is museum Kurá Hulanda gevestigd. Dit museum is een initiatief van de Nederlander Jacob Gelt Dekker. De expositie laat op indringende wijze zien hoe de slavenhandel vanuit Afrika zijn weerslag op de wereldgeschiedenis heeft gehad.

Onderwaterwereld
Overal op Curaçao worden boottochten aangeboden om de onderwaterwereld met een snorkel of duikapparatuur te bewonderen. Bij Dolphin Academy is het mogelijk om met dolfijnen te zwemmen in een afgezet gedeelte van de oceaan.

Christoffelpark
Het Christoffelpark  ligt op de Westpunt van Curacao, met de Christoffelberg als hoogste punt. Het is een paradijselijke gebied met heuvels, valleien en doorkijkjes naar de oceaan. Op deze voormalige plantage zijn nog sporen te zien van het verleden, zoals de ruïne van het plantagehuis Zorgvliet en een slavenpaal. Er is een wandelroute uitgezet op een goed begaanbaar pad die wandelaars in een uur naar de top van de berg brengt, waar prachtige orchideeën en  boombromelia’s te vinden zijn. Met een beetje geluk is de grootste roofvogel van Curaçao, de Warawara, hier ook te spotten.

Klein Curaçao
Caribisch strandCuraçao is omgeven door water dus het aanbod van watersportactiviteiten is immens. Maar ook voor mensen die niet zo sportief zijn, is er veel te doen op en om het water.  Een klein uurtje varen vanaf Curaçao ligt Klein Curaçao, eigenlijk niets meer dan een zandbank met een paar rieten zonnedekjes en een vervallen vuurtoren waar het prima toeven is.

Tekst en beeldmateriaal: Ank Herstel – Reizenverrijkt

Write a comment