Paleizen spotten in Florence

0

Posted by Redactie | Posted in Reizen, Steden | Posted on 07-12-2011

Schlagwörter: , ,

183163_web_R_K_by_A. Liebhart_pixelio.deWaar overblijfselen uit de Romeinse tijd en de barok vooral Rome domineert, is Florence juist de stad van de renaissance. Beide steden hebben echter de vele pleinen, kerken en fonteinten gemeen. Daarnaast heeft Florence een aantal prachtige paleizen.

Palazzo Vecchio, ook wel ‘Het oude paleis’ genoemd werd gebouwd van 1299 tot 1314. De buitenkant ziet er streng en massief uit maar de binnenkant van het paleis is erg gracieus bekleed met veel beschilderingen, goud en trappen. Palazzo Vecchio is een van de mooiste stadhuizen van Toscane en zeker de moeite waard voor een bezoek.

Palazzo Pitti is een mooi museum met belangrijke kunststukken en een bewonderingswaardig beschilderde plafonds. Het paleis ligt aan de overkant van de Arno  en was vroeger de residentie van  Victor Emmanuel II.

Pallazo Medici-Riccardi is het eerste renaissancepaleis van Florence. De binnenkant van het paleis is bijzonder door het hof in het midden met de arcaden. De buitenkant van het gebouw bestaat uit ruwe steen, gladde steen en nog gladdere steen.

Beelmateriaal: A. Liebhart  / pixelio.de

Write a comment