Paardrijvakantie in Andalusië

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Vakantie | Posted on 30-01-2012

Schlagwörter:

Paardrijden langs de Middellandse ZeeSpanje is een fantastisch vakantieland en niet voor niets een van de populairste bestemmingen ter wereld. Het landschap is Spanje is ongelofelijk divers en leent zich uitstekend voor allerlei buitensport activiteiten waaronder paardrijden.

Andalusië, in het zuiden van Spanje, is een grote provincie met prachtige ruige natuur, een schitterende kust en vele culturele steden. Het gebied behoort tot de zonnigste regio’s van Europa waardoor het zowel in de zomer als in de winter een interessante vakantiebestemming is. De indrukwekkende en diverse landschappen van de streek zijn uitermate geschikt voor paardrijden, een activiteit die steeds populairder wordt.

Sierra Nevada
De hoogste bergtoppen van het Spaanse vasteland kunnen in de Sierra Nevada (besneeuwde bergketen) gevonden worden. In het nationale park kan er nog genoten worden van absolute stilte en ongerepte natuur. Er zijn een aantal indrukwekkende routes op de noordflank van het gebergte te vinden waar veelal boven de 2000 meter wordt gereden.
Het weer in deze regio is bijna altijd goed, de zon schijnt hier 300 dagen per jaar. Zowel in de zomer als in de winter kunnen hier avontuurlijke trektochten gemaakt worden over de uitgestrekte vlakten waar Sergio Leone “Once upon a time in the West” filmde. Rijden door dit ‘western’ landschap geeft een heerlijk kick en een bijzonder gevoel. Ongeacht waar er in deze streek gereden wordt, bijna altijd kan er genoten worden van prachtige uitzichten op de magische besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.
In deze omgeving kunnen ook een aantal prachtige vakantie accommodaties gevonden worden, waar het heerlijk bijkomen is na een dag intensief paardrijden.

Gabo de Gata en Almería.
Ook het natuurgebied Cabo de Gata, nabij de stad Almeria aan de Middellandse Zee, leent zich perfect voor een heerlijke paardrijvakantie. Cabo de Gata is het grootste beschermde kustgebied van Andalusië en bestaat voornamelijk uit rots- en bergachtig terrein en heeft een unieke flora en fauna. Nabij het gebied ligt de Desierto de Tabernas, de enige officiele woestijn van Europa, waardoor het ook in deze regio zelden regent. Er kan heerlijk door het natuurpark, langs laguna’s met flamingos en over de stranden gereden worden. Vooral in de winter is dit een erg geschikte plek om de winter te ontvluchten en er even helemaal tussen uit te zijn. Er kan goed op Almeria gevlogen worden, en de stad zelf met haar Arabische fort Alcazaba is een bezoekje ook meer dan waard. In de omgeving

Beeldmateriaal: Costa de Almeria – Flickr

Write a comment