Overwinteren in Spanje

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Overig, Zon | Posted on 08-05-2012

Schlagwörter: ,

Overwinteren in SpanjeSteeds meer mensen kiezen ervoor om in de winter ons eigen koude Nederland te ontvluchten. Een goede optie is dan om zo gezegd te overwinteren in Spanje. In Spanje kan men in de wintermaanden heerlijk genieten van een warm klimaat, lekker eten en de  gastvrije en aardige bevolking. Niet alleen de kustplaatsenhebben veel te bieden, ook in de prachtige dorpen en steden in het binnenland is het goed toeven.

Senioren
Het overwinteren in Spanje is vooral populair onder Nederlandse senioren. In de wintermaanden zijn vele badplaatsen dan ook speciaal ingericht voor senioren die komen overwinteren in Spanje. Zo zijn er bijvoorbeeld talloze senioren woonresorts te vinden waar van allerlei activiteiten voor en door de senioren georganiseerd worden.

Thuiszorg
Daarnaast zijn er ook vele instanties in Spanje die speciale thuiszorg voor de winterse gasten aan bieden. Zo kan er dus ook wanneer iemand thuiszorg behoevende is met een gerust hart in Spanje overwinterd worden. Voor de gezondheid is het zelfs aan te raden om de wintermaanden in warmere oorden door te brengen. De Spaanse Costa Brava bijvoorbeeld is door de World Health Oranisation tot één van de gezondste plekken ter wereld uitgeroepen. De geringe luchtvochtigheid en het bijzonder aangename klimaat zorgen ervoor dat dit een zeer prettige plek is om gedurende de wintermaanden te verblijven.

Prijskaartje
Uiteraard zijn er enkele kosten verbonden aan het overwinteren in Spanje. De prijzen voor het huren van een accommodatie voor langere tijd kan behoorlijk verschillen. Uiteraard hangen deze prijzen ook af van de eisen die er gesteld worden aan het te huren huis of appartement. Wanneer er vergaande plannen zijn om jaarlijks terug te keren om te overwinteren is het kopen van een appartement of huis wellicht voordeliger.

Beeldmateriaal: Steve H – Flickr

Write a comment