Outer Banks in North Carolina

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Landen, Vakantie, Zon | Posted on 18-01-2012

Schlagwörter:

Een Outer Banks strandHet Amerikaanse North Carolina is een fantastische bestemming om lekker te ontspannen. Het is een geliefde staat, vooral voor surfliefhebbers. Het hele jaar door kunnen er goede golfen worden gereden, en kan er van de prachtige kust en Atlantische Oceaan genoten worden. North Carolina staat bekend om zijn ‘Outer Banks’, de ruim 450 kilometer lange kustlijn, en door vele Amerikanen verkozen tot de beste surfplek aan de ‘East Coast’.

De temperatuur van het water varieert van 8°C in de winter en 25°C in de zomer en de golfen zijn geschikt voor de gemiddelde en gevorderde surfer. Maar niet alleen voor surfers zijn de Outer Banks een geweldige bestemming. De Outer Banks zijn bijzondere en speciaal; er kunnen prachtige eilanden en afgelegen (vis)dorpen gevonden worden en ook het leuke koloniale Edenton is een bezoekje waard. In het zuiden kan Hattaras Island gevonden worden, een beschermd natuurgebied met kleine authentieke dorpjes en een wild landschap. Langs de kust liggen vele zandbanken, waar door de jaren heen meer dan 2000 schepen zijn vastgelopen. Outer Banks draagt dan ook de bijnaam ‘Graveyard of the Atlantic’ en is een populaire bestemming voor scheepswrak duikers.
De Outer Banks zijn een interessante vakantiebestemming voor een gevarieerd publiek. Ook bij de  Amerikaanse celebrities is het een favoriete plek om even bij te komen, vooral in de zomer komen ze regelmatig naar het Oosten om lekker uit te waaien.

Relatiegeschenken aan de Outer Banks
Een interessant fenomeen aan de Outer Banks is het gebruik van relatiegeschenken door diverse lokale winkels. Zo gebruikt de ‘Topsail’ strandwinkel relatiegeschenken om meer consumenten aan te trekken. Een massa aan toeristen en lokale surfers staan in de rij om het relatiegeschenk van Topsail, een tas, te bemachtigen. De promotionele tassen, die bij een aankoop vanaf $ 25 worden weggegeven, zijn verheven tot een waar collectors item en een leuk souvenir.

Beeldmateriaal: Corey Ann, Flickr

Write a comment