Oplichterij in het buitenland: De trucs op een rijtje

0

Posted by Redactie | Posted in Onderzoek, Overig, Reizen | Posted on 11-11-2011

Schlagwörter: , , , ,

Ooit een theehuis bezocht met een Chinees meisje om vervolgens 300 euro neer te tellen voor twee potten thee? Waar toerisme een belangrijke bron van inkomsten is, zijn ook oplichters om misbruik te maken van onschuldige reizigers. De trucs die worden gebruikt variëren van ingenieus tot doodsimpel.

Kopje thee
Na een gesprek op straat met een Chinese jongedame besluiten jullie verder te praten in een nabijgelegen theehuis. Na anderhalf wordt de rekening van tweehonderd euro gepresenteerd. Het meisje betaalt en daarom jij maar ook, om een paar uur later te beseffen dat je bent bedrogen en zij natuurlijk in het complot zat.

Dure diamanten
Een hele oude truc: je wordt een diamant verkocht voor een spectaculair lage prijs met daarbij een aantal tips over waar je hem voor veel geld kunt doorverkopen. Later blijk je een alleen maar een stuk glas in bezit te hebben.
In de trein
Terwijl je wacht tot de trein vertrekt, wordt je geroepen door een officieel uitziende man op het perron. Jij loopt er na enige twijfel op af, om vijf minuten later terug te komen in een leeg compartiment. Terwijl jij afgeleid was heeft iemand je bagage gestolen.
Oponthoud op straat
Een hele simpele truc: jij loopt over straat en de vrouw voor je pauzeert om haar baby wat aandacht te geven. Achter jou loopt een oudere dame, die je tijdens die korte pauze ontdoet van geld en andere waardevolle dingen.
Dubbele menukaart
In sommige restaurant zijn er twee menu’s aanwezig: één in het Engels en eentje in de oorspronkelijke taal van het land. Reizigers krijgen het Engelstalige menu, waarop de prijzen soms het vijfvoudige zijn dan die op het origineel.
Wil jij nog meer trucs ontdekken en jezelf alvast voorbereiden voor je volgende reis? Lees dan ook het artikel 25 manieren waarop je als reiziger geld afhandig kan worden gemaakt op Travelagenda.nl

Write a comment