Opkomst particuliere verhuur vakantiehuizen

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie | Posted on 16-10-2013

Schlagwörter:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJe hoort het tegenwoordig steeds meer, je gaat het internet op en zoekt daar een vakantiehuisje uit die je het meest aanspreekt. De sites bieden een groot overzicht van diverse huisjes in verschillende landen. Het werkt heel simpel, je klikt de datum aan waarop je op reis wilt gaan, je kiest het land, je kiest het aantal personen met wie je reist en je kiest je prijsklasse. De site biedt dan alle huisjes aan die binnen jou eisen vallen. Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent, alles is te vinden op deze sites. Appartementen, boomhutten, woonboten, villa’s, je kan het je zo gek niet bedenken, en je kunt het vinden op deze sites!

Een aantal bekende voorbeelden van deze sites zijn Belvilla, Wimdu, Airnbnb en Interhome. Belvilla bijvoorbeeld biedt een overzicht van allerlei vakantiehuisjes en werkt precies op de manier zoals hierboven beschreven. Jij vertelt Belvilla jouw eisen en Belvilla geeft jou een groot aantal beschikbare huisjes. Hoe werken dit soort sites nu eigenlijk?
wimdu
Dit soort sites geeft mensen de mogelijkheid hun huisje beschikbaar te stellen voor vakantiegangers van over de hele wereld. Deze mensen bepalen de prijs en bieden hun huisje online aan. Dit kan een apart huisje zijn die je helemaal voor jezelf kan boeken, maar het kan ook zijn dat je gebruik mag maken van het huis waar iemand woont. Op Wimdu bijvoorbeeld, bieden mensen een slaapplek in hun eigen huis aan. Je hebt dan dus niet het vakantiehuisje voor jezelf, maar je deelt dit met de eigenaar. Het voordeel hiervan is dat je vragen kunt stellen aan de eigenaar, die veel over de plek weet waar hij of zij woont en jou verschillende dingen over de plek kan leren.

Bij elk vakantiehuisje dat je kunt huren, kun je naderhand een recensie plaatsen. Voordat je een vakantiehuisje huurt, kun je dus eerst de ervaring van anderen lezen over het huisje, dit is erg prettig want dan kan je dus zien of het huisje wel werkelijk leuk is. De huisjes en verhuurders worden ook eerst door de site goedgekeurd zodat je niet voor rare verrassingen komt te staan!

De bovenstaande concepten zijn relatief nieuw en worden steeds populairder: old-fashioned vakantiehuisjes huren bij Center Parcs of Sunparks kan natuurlijk altijd ook nog; prijzen zijn daar ook laag.

Beeldmateriaal: Uwe Duwald/pixelo.de

Write a comment