Op vakantie naar het Zwarte Woud

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen | Posted on 20-07-2012

Het zwarte Woud in het Zuidwesten van Duitsland is al jaren de meest populaire toeristische bestemming van Duitsland. Op amper 7uur autorijden vanuit België en Nederland kom je terecht in een dicht bebost gebied met vele tradtionele gebruiken en eigenaardigheden.

Wist je bijvoorbeeld dat de gekende koekoeksklokken een uitvinding is die diep in Het Zwarte Woud tot stand is gekomen? Nog steeds worden deze traditioneel gemaakt in de regio rond Triberg en Neustadt en zijn dan ook het perfecte souvenier.

In elk seizoen

In de zomer vormen de eindeloze bossen, de rand van het Titisee meer en de vele traditionele dorpjes een ideaal decor voor een familievakantie.  De dagen kunnen gevuld worden met1 van de tientallen uitgestippelde wandelingen of fietstochten.

In de winter verandert de omgeving in een waar wintersportparadijs met als grootste aantrekker de skipistes op en rond de Feldberg (de hoogste bergtop van het Zwarte Woud met 1493m hoogte). Vele Belgische en Nederlandse wintersporters komen hier in de winter naartoe voor een verlengd weekend wintersport gecombineerd met de Duitse gastronomie.

Bezienswaardigheden

Wanneer men naast de natuurpracht ook nog andere zaken wilt bezoeken, kan men bijvoorbeeld een uitstap maken naar Freiburg. Hier kan je rondstruinen rond de Freiburger Münster, die als hoofdkerk 116meter hoog boven Freiburg en zijn omgeving uitsteekt.

In de omgeving zijn er vele oude mijnen te bezoeken of kan je bijvoorbeeld een familieuitstap maken naar 1 van de vele pretparken in de omgeving (zoals het Europapark). Wat natuurlijk een welgekomen afwisseling kan zijn als je met kleine kinderen op vakantie bent.

Het Zwarte Woud heeft dus alle mogelijke troeven voor een familievakantie, waarbij natuur, sport en cultuur kunnen worden gecombineerd. Je kan daarbij kiezen voor het zoeken van een traditioneel Zwarte Woud hotel of in de zomer genieten van de rust op een camping.

Write a comment