Op vakantie gaat de single voor luxe en comfort

0

Posted by Redactie | Posted in Onderzoek | Posted on 13-09-2013

Schlagwörter: ,

luxeGREen voordeel van single zijn is dat je zelf kunt bepalen waar jij je geld aan uit geeft. En het blijkt dat singles graag wat extra geld uitgeven aan op vakantie gaan. Zeker wanneer de single geen kinderen heeft wordt er extra geld vrijgehouden voor een luxe vakantie. Een enquête die online magazine Singlessite.nl hield onder bijna 150 singles gaf dit beeld.

Geld moet rollen
De single met een carrière en zonder kinderen kan het zich veroorloven. Twee keer per jaar op vakantie gaan dat doet zo’n 34%, een derde keer gaat zelfs nog eens 21%. De vraag naar meer comfort neemt toe. Bijna 70% laat weten luxe singlereizen te missen in het huidige aanbod. Dat lijkt een gat in de markt, omdat 65% ook bereid zou zijn ook meer te betalen voor vakanties met een hoger gehalte aan luxe.

Dit geldt overigens niet voor alleenstaande ouders. Zij hebben het minder breed en zijn met hun kroost dan ook vaker aangewezen op low budget reizen.
Voor alle singles blijft het een must dat de singles in een te boeken singlevakantie ongeveer de zelfde leeftijd en levensfase moeten hebben. Uit alle gewenste vakantiecriteria werd dit het vaakst genoemd.

Actief & zon
Binnen Europa heeft bijna de helft van de singles Spanje als meest favoriete vakantieland genoemd. Gevolgd door Italië en Frankrijk. In eigenland op vakantie gaan komt op de zevende plaats. Denemarken en Oostenrijk blijken het minst populair.

De alleenstaande ouder boekt het liefst een zon, zee en strand vakantie waarbij er soms best een gezamenlijk uitje op het programma mag staan. Met leeftijdsgenoten voor de kinderen en mogelijke animatie, geeft dit de ouder iets meer vakantiegevoel.

De kinderloze singles hebben het liefst een iets actievere vakantie. Wel zonnig, voldoende tijd om te relaxen maar ook cultureel getint en met interessante excursies. Het echte massatoerisme willen ze graag mijden.

Op nummer één
Single papa’s en mama’s hebben keuze uit fors aanbod van kampeervakanties. Daarom is het opmerkelijk te noemen dat de alleenstaande ouder aangeeft toch liever in een appartement of vakantiehuisje te verblijven dan op de camping.

Voor singles zonder kinderen staat een luxe hotelverblijf met stip op nummer één. Een kamer voor zichzelf alleen heeft daarbij zeker de voorkeur. De meeste hotels brengen hiervoor nog altijd een forse toeslag in rekening. Het is aan de single of deze bereid is extra te betalen of de kamer te delen met een medereiziger. Het is dan echt kiezen of delen.

Redactie Singlessite.nl

Write a comment