Ontdek Oostenrijk

0

Posted by Redactie | Posted in Landen, Steden, Vakantie | Posted on 16-01-2012

Schlagwörter: , , , ,

Oostenrijk AlpenDe veelzijdige streken en steden in Oostenrijk zorgen voor een veelvoud aan ontspanningsmogelijkheden en een onvergetelijke vakantie voor jong en oud; Van prachtige landschappen tot historische of juist moderne steden, er is voor elk wat wils.

Zo is een vakantie in de Oostenrijkse Alpen een echte aanrader voor natuurliefhebbers die er graag op uit trekken om van het mooie berglandschap te genieten. Met name de deelstaat Tirol is voor hen de ideale bestemming. Door de vele hoge bergen en brede valleien is deze regio uitermate geschikt voor uitgebreide wandeltochten. En in de winter vormt de regio, dankzij een groot aantal pistes in verschillende moeilijkheidsgraden, een populaire vakantiebestemming voor menig wintersportliefhebber. Wie niet al te ver de hoogte in wil maar juist de voorkeur geeft aan heuvellandschappen, zou eens voor een vakantie in de deelstaat Stiermarken moeten kiezen. Stiermarken staat niet alleen bekend om zijn adembenemende natuurgebieden, maar ook om zijn gastronomie. Een prachtig natuurgebied dat gelegen is in het noorden van de regio staat ook wel bekend als het ‘Stiermarkse Toscane’.

Natuurlijk zijn er in Oostenrijk ook verschillende steden die zeker een bezoek waard zijn en die u mee terug nemen in de tijd. Wie geïnteresseerd is in historische gebouwen en oude stadscentra, zou eens een kijkje moeten nemen in Wenen. In de stad, die tevens de hoofdstad van Oostenrijk is, kunt u op verschillende manieren uw vrije tijd invullen. Bezoekers die zich voor kunst interesseren, kunnen een bezoek brengen aan een van de vele musea in de stad. Om de flair van Wenen van dichtbij mee te maken, is het een aanrader om een middagje door te brengen in een van de gezellige cafeetjes in de binnenstad. Voor degenen die ook het nachtleven eens willen verkennen, zijn er in Wenen genoeg clubs en kroegen te vinden die tot in de late uurtjes geopend zijn. Een andere stad, die vooral bekend is geworden dankzij enkele belangrijke persoonlijkheden uit de geschiedenis, is Salzburg. Salzburg is namelijk de geboortestad van Mozart en is geheel gewijd aan de muziek en de podiumkunsten. Hierdoor kan men op verschillende plaatsen in de stad concerten of toneelstukken bijwonen en genieten van klassieke muziek.

Wie van plan is om ook een bezoek te brengen aan Oostenrijk of gewoonweg meer over het land wil weten, kan bij het Oostenrijks Toeristenburo terecht voor meer informatie.

Beeldmateriaal: Horst Schulte / flickr.com

Write a comment