Ontdek het ware Andalusië op de fiets!

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Vakantie, Zon | Posted on 20-03-2012

Schlagwörter: , , ,

Spanje staat garant voor veel zon en aangename temperaturen op een moment dat het in Nederland nog, of al weer koud is. Niet zo verwonderlijk dat steeds meer (sportieve fietsers) zich in Spanje voorbereiden of hun seizoen nog wat verlengen. Voeg daarbij de vriendelijke mensen met hun aangeboren gastvrijheid en je hebt de combinatie voor een uitstekende fietsvakantie.

Weids uitzichtAndalusië
Het Spaanse woord Andalucia is afgeleid van het Arabische ‘Al-Andalus’: ‘land van het licht’. De tinten en kleurschakeringen van het landschap zijn daarvan elke dag het bewijs. Op de fiets een onvergetelijke ervaring voor alle zintuigen! Op slechts 2,5 uur vliegen vanaf Nederland ligt een prachtige streek vol met cultuuroverblijfselen uit de Romeinse, Arabische en Christelijk tijden. Samen een garantie voor een unieke mengeling die de sfeer zo anders en zuidelijk maakt.

Op de fiets komt de ware aard van Andalusië helemaal tot zijn recht. Voel je in het voorjaar nietig boven immense kloven en trotseer indrukwekkende passen. Laat je in het najaar bij elke bocht opnieuw verrassen door blauwe stuwmeren en talloze groene olijfgaarden.

Ronda
Ga de sportieve uitdaging aan neem route’s buiten de gebaande paden in het bergachtige terrein rond het witte dorp Ronda. Maak kennis met de Mont Ventoux van Andalusië de Puerto del Viento (1190 meter) en vergeet ook zeker niet Las Palomas (1157 meter) te beklimmen.

En Ronda heeft meer te bieden, naast een geweldig fietslandschap. Met haar arena en museum, de Puente Nuevo, de Arabische baden en een knus centrum is het goed toeven in het gezellige stadje. Sportief, afwisselend en bijzonder, dat is een fietsvakantie in Andalusië.

Beeldmateriaal: Ger de Heus

Write a comment