Ontdek Florida per huurauto

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Cultuur, Natuur, Reizen, Steden, Tips | Posted on 15-05-2012

Schlagwörter: , , , , , ,

Met de huurauto door FloridaVanwege zijn subtropische klimaat wordt Florida met recht The Sunshine State genoemd. Veel toeristen reizen naar Florida om te kunnen genieten van zon, zee en strand. Maar Florida heeft nog veel meer te bieden. Ontdek het prachtige natuurpark The Everglades en de vele pretparken in de omgeving van Orlando. Geniet van de historie van St. Augustine, of neem een kijkje in Key West en op de hippe Ocean Drive in Miami Beach. Een huurauto is bij uitstek het beste vervoersmiddel om Florida te kunnen ontdekken.

Autohuur
Bij het boeken van een vliegticket kunt u tegen een gunstige prijs direct een geschikte auto voor uw reis huren. Het aanbod aan autotypes en verzekeringspakketten is over het algemeen zeer uitgebreid. De keuze bestaat uit compact, midsize, full size, minivan of een 4 wheel drive auto. Ook beschikken de auto’s over een handboek met uitgebreide kaarten, routebeschrijvingen en handige informatie. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gedurende de rondreis de autohuur te verlengen of in te korten. Vanaf € 776 heeft u al een totaalpakket voor een 10 daagse autorondreis, inclusief vliegretour, een huurauto en overnachtingen. Het aanbod van afzonderlijke huurauto’s, start bij € 139 (voor 7 dagen), inclusief schade- en diefstalverzekering zonder eigen risico.

Miami
Een zeer interessante optie is een autorondreis door Florida, die start in Miami en via Orlando ook weer eindigt in Miami. Na het ophalen van de huurauto in Miami, start de reis met het ontdekken van de stad zelf. Bezoek bijvoorbeeld het populaire Miami Beach, de cafés op Ocean Drive, de luxe wijk Coconut Grove en het nachtleven van South Beach.

Key West
Na een autorit van ongeveer 270 kilometer, via de Overseas highway, komt het eiland Key West in beeld. Voor de duikliefhebbers is het Florida Reef de perfecte locatie. In Key West valt nog veel meer te doen, zoals het bekijken van de zonsondergang bij Mallory Square, een bezoek aan het ‘Hemingway House’ brengen en genieten van live muziek in de kroeg ‘Sloppy Joe’s’.

Alligator in the EvergladesThe Everglades
Op 471 kilometer afstand van Key West begint de ongetemde natuur. In het grootste subtropische natuurgebied van Amerika loopt een rivier langzaam door moerasland, jungle en gebieden met scherp gras. Het natuurgebied beschikt over een rijke flora en fauna en is de enige plek ter wereld waar alligators en krokodillen naast elkaar leven.

Orlando
De reis gaat verder langs de Golfkust richting het Noorden. Na een rit van 345 kilometer doemen de pretparken van Orlando op. In Orlando bevinden zich thema-, attractie- en waterparken, waaronder ‘Disney World’, ‘Sea World’ en de ‘Universal Studios’ waar men volop kan genieten van vele bijzondere attracties. Een andere belangrijke toeristische trekpleister is het ‘Kennedy Space Center’ op Merritt Island.

Ft. Lauderdale
Langs de kust, in zuidelijke richting, bevindt zich na ongeveer 400 kilometer, de plaats Ft. Lauderdale. De plaats wordt ook wel het Venetië van Amerika genoemd. Hier worden vele sightseeing excursies aangeboden, maar ook voor het uitrusten op het strand is Ft. Lauderdale een ideale locatie. Miami ligt op ongeveer 50 kilometer afstand van Ft. Lauderdale.

Beeldmateriaal: LN photography & Genista – Flickr

Write a comment