Ontdek de schitterende “witte stad” Lissabon

3

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, City trip, Steden | Posted on 20-09-2011

Schlagwörter: , , , ,

536202_web_R_K_by_Rolf Handke_pixelio.deDe stad Lissabon werd op 7 heuvels gesticht en is sinds die tijd de hoofdstad en de hoofdhaven van Portugal. In deze stad en haar omgeving valt genoeg te ontdekken, vandaar dat ook duizenden mensen deze adembenemende stad jaarlijks bezoeken. Door het unieke en wonderschone licht dat deze stad uitstraalt wordt Lissabon ook wel de “witte stad” genoemd.

Lissabon kent vele prachtige plekken en bezienswaardigheden. Eén van de mooiste kerken van Portugal is bijvoorbeeld de „Igreja de Ao Roque“, die tot de hightlights van Lissabon behoort. Een bezoekje aan de „Avenida da Liberdade” is ook een echte aanrader. Deze straat is afgekeken van de Parijse straat “Avenue des Champs-Élysées” en leid naar een adembenemende botanische tuin, die uitnodigt voor een bezoek en een ontspannende wandeling. Als u zin heeft om lekker te winkelen, dan kunt u dit goed in het oude centrum doen, alsook in de straten Avenida de Roma, Praca de Londres, Avenida Guerra Junquiero en Amoreiras.

Als u in Portugal en met name Lissabon bent, dan zult u ongetwijfeld de mooie klanken van de fado hebben gehoord. Deze muziekstijl is erg belangrijk in de traditionele Portugese cultuur. Aan de fado is een eigen huis/museum gewijd in Lissabon, het “Casa do Fado e da Guitarra Portuguesa”. Dit huis gunt u een blik in de geschiedenis en het ontstaan van de fado.

Het makkelijkste verkent u Lissabon met uw eigen vervoer. Een huurauto is daarvoor een goede optie, aangezien de stad redelijk groot is het openbaar vervoer in Lissabon niet optimaal is. Met een autohuur in Lissabon kunt u ook makkelijker de nabijgelegen “benedenstad” Baixa (de eigenlijke binnenstad van Lissabon) en Bélem verkennen. Lissabon en omgeving heeft u veel te bieden en een bezoek aan deze prachtige stad mag u dan ook zeker niet missen!

Beeldmateriaal: Rolf Handke  / pixelio.de

Comments (3)

Afgelopen jaar voor een city break naar Lissabon geweest. Fantastisch! Ik ga volgend jaar weer en kan het echt iedereen aanraden. Het Portugese eten is ook heerlijk, vis vis vis!

Schitterende stad, ik zit er aan te denken om misschien wel te emigreren naar Lissabon..

Oporto is ook de moeite waard vind ik. Iedereen heeft het altijd maar over lissabon..tuurlijk is een mooie stad. maar vergeet de rest van het land ook niet!

Write a comment