Ontdek Barcelona

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, City trip, Cultuur, Dagtrip, Reizen, Tips, Vakantie | Posted on 05-06-2012

barcelonaBarcelona is sinds de Olympische Spelen van 1992 een zeer populaire stad geworden voor de ideale stedentrip. De haven is prachtig opgeknapt, oude panden zijn gesloopt en er is zo’n 5 kilometer aan strand aangelegd. Door de verschillende wijken is Barcelona net een veredeld dorp en is zij zeer goed per wijk te bezoeken.

Ga bijvoorbeeld lekker shoppen in de wijk Gràcia, geniet van een wijntje voor de prachtige Santa Maria del Mar of ga terug in de tijd en zie hoe Barcelona ontstaan is in de Gotische wijk. Het openbaar vervoer is fantastisch goed aangelegd. Zo kun je met de metro overal erg goed komen en rijden er continue taxi’s door de straten waarvoor je alleen maar je hand op hoeft te houden.

Wanneer je meer wilt ontdekken van de stad is een privé gids de oplossing. Zo sta je niet met je toeristenboekje voor die ene bezienswaardigheid en kun je direct al je vragen stellen. Meer daarover vindt je bij BroodenTomaat.com.
Barcelona is compact, heeft voor iedereen wat wils (denk bijvoorbeeld aan musea, architectuur, bergen, strand, winkels etc) en zelfs voor de kinderen is er genoeg te doen zoals het zeeaquarium en de dierentuin of de beroemde versmarkt la Boqueria die geweldig is voor iedereen.

Bezoek de stad voor een paar dagen en zelfs in de winter is de stad geweldig. Vooral voor de gene die van architectuur houdt, want dan hebben de bomen geen bladeren en zijn Barcelona’s prachtigste panden geheel vrij om te zien, te bewonderen en te fotograferen. In december is de stad prachtig verlicht met frames die boven de straten hangen en is iedereen druk met de Kerstinkopen.

In augustus zijn veel bedrijven gesloten en is het een stuk rustiger in het verkeer. De meeste mensen ontdekken Barcelona niet in een paar dagen en komen vaak nog eens terug. Oriënteer je goed voordat je op stedentrip gaat en je haalt het beste uit jouw vakantie!

Beeldmateriaal: Moyan Brenn - Flickr

Write a comment