Onbezorgd op vakantie?

0

Posted by Redactie | Posted in Overig, Tips | Posted on 23-04-2012

Schlagwörter: , ,

Op vakantieIeder jaar gaan we massaal op vakantie om zoveel mogelijk te zien en te beleven, of om juist lekker rustig op het strand relaxen. Aan het afsluiten van een reisverzekering met een passende dekking wordt tijdens de vakantieplanning toch iets minder snel gedacht. Toch is verstandig om ook over een goede reisverzekering na te denken om later ergenis, gestress en kosten te voorkomen.

Een reisverzekering wordt afgesloten om er zeker van te zijn dat bijvoorbeeld bezittingen die op reis worden meegenomen verzekerd zijn tegen diefstal of beschadiging, maar ook om te zorgen dat eventuele medische zorg in het buitenland wordt vergoed.

Voor iedere soort vakantie bestaat er wel een reisverzekering met een passende dekking. Voorbeelden van verschillende soorten reisverzekeringen zijn:
- Aflopende reisverzekering
- Doorlopende reisverzekering
- Globetrotter reisverzekering
- Reisverzekering met Europadekking
- Reisverzekering met Werelddekking

Daarom is het belangrijk om van te voren een aantal vragen te stellen over de soort reis die gemaakt gaat worden. Voorbeelden van deze vragen zijn:
Ga ik voor een strandvakantie of op wintersport?
Ga ik binnen Europa op vakantie of wil ik liever naar een verre bestemming?
Ga ik een weekendje weg of eindelijk die langgedroomde wereldreis maken?

Tot slot is het ook aan te raden om de polisvoorwaarden van een reisverzekering zorgvuldig door te lezen om later niet voor verrassingen te komen te staan. Vooral het eigen riciso en repatriëring zijn onderdelen van een reisverzekering die extra aandacht verlangen.

Beeldmateriaal: Courtney Carmody – Flickr

Write a comment