Oman: land van wierook, kamelen en tradities

2

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Landen, Reizen, Vakantie, Zon | Posted on 27-01-2012

Schlagwörter:

Al Muttrah SouqHet Sultanaat Oman in het Midden-Oosten is sterk in opkomst als vakantieland. En dat is geen wonder, want het land beschikt over een groot aantal culturele schatten en een fabelachtige, afwisselende natuur die varieert van ruige bergen via woestijnen tot aan groene heuvels. Bovendien spreken de Omani’s bijna allemaal een aardig mondje Engels, wat rond reizen een stuk makkelijker maakt.

Een bezoek aan de Grand Mosque in de hoofdstad Muscat, die tot elf uur s‘morgens voor bezoekers open is, vraagt om decente kleding en in dit geval is dat bedekte armen en benen. Toch valt het, met name in de hoofdstad op, dat de mensen uiterst gevarieerd en soms heel modern gekleed gaan. Door de smeltkroes van culturen die Oman is, met de bijbehorende kleding vandien, vergaap je je alleen daar al aan. Een bezoek aan de Al Muttrah Souq is een belevenis op zich. De heerlijke geur van kruiden en specerijen verspreidt zich meteen bij de ingang. De verkopers bieden een overdaad aan glinsterende stoffen, schoenen, serviesgoed, sieraden en kruiderijen in de meest ongelofelijke kleuren aan.

Gemekker
Twee jongen Omani's met hun geitenWie in Oman wat wil zien, moet vroeg opstaan. De meeste markten duren slechts een paar uur in de ochtend. De kamelenmarkt in Sinaw biedt prachtige plaatjes met vriendelijke mensen. De mekkerende en loeiende handelswaar laat zich, al dan niet gewillig, door potentiële kopers betasten en bekijken. Op de geitenmarkt in Nizwa paraderen de eigenaren met hun dier in een cirkel langs mogelijke kopers. In de binnen- en buitenring zitten zowel mannen als vrouwen die af en toe iemand tot stoppen manen om de geit te betasten en te keuren. Een interessante, authentieke ervaring gegarandeerd!

Fort Nizwa
Nizwa is de voormalige hoofdstad van Oman. Daar bevindt zich het vlekkeloos gerestaureerde Nizwa Fort. Een levendige tentoonstelling verhaalt over de geschiedenis van het eeuwenoude verdedigingsbolwerk. Binnen in het complex leiden trappen naar de verdieping waar kanonnen in 360 graden staan opgesteld. Een uitgelezen kans om vanaf grote hoogte door de schutgaten naar de omgeving te kijken.

Accommodaties in Oman variëren van eenvoudig tot aan zeer luxe. In heel Oman is vrij kamperen toegestaan. Kampeeruitrustingen zijn ter plekke te huur.

Tekst en beeldmateriaal: Ank Herstel – Reizenverrijkt

Comments (2)

Geweldig! leuk te lezen over Oman. Musandam is absoluut het mooiste plekje van oman als je het mij vraagt. Doen!

Ja! ze hebben daar prachtige fjorden. Echt leuk eens iets over Oman tegen te komen, ik ben vorig jaar op vakantie geweest in Oman (als toeval eigenlijk), en ben echt als een blog voor dit prachtige land gevallen. De mensen zijn gastvrij, het eten is heerlijk en in de winter is het er heerlijk!

Write a comment