Nieuwe toeristische trekpleister: Litouwen!

1

Posted by Redactie | Posted in City trip, Landen | Posted on 08-12-2011

Schlagwörter: , , ,

Litouwen is zichtbaar aan het groeien als toeristische trekpleister. Een vakantie in dit prachtige, veelzijdige land bied dan ook vele mogelijkheden tot cultuur snuiven en bezienswaardigheden bekijken. De hoofdstad van Litouwen, Vilnius staat bekend om haar rijke historie en staat daarbij op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De stad heeft  vele musea, bijzondere gebouwen, bewonderswaardige monumenten en pleinen die men zeker gezien moet hebben. Een bekende en belangrijke bezienswaardigheid in Vilnius is de overgebleven toren van het kasteel van Gediminas en de prachtige kathedraal van de stad. Ook het veertiende eeuwse kasteel van Trakai buiten Vilnius is de moeite waard te bezoeken. Rond het kasteel vind men 200 meertjes en een charmant stadje.

Ook komt de echte natuurliefhebber hier aan zijn trekken. Litouwen is maar liefst 4000 meren rijk, een ware droom van vissers. Ook vogelspotters kunnen zich te goed daan aan de 300 verschillende soorten vogels. Daarbij heeft Litouwen 5 nationale parken waaronder het Nationaal Park Kursiv Nerija en andere wonderschone natuurgebieden. Zoals het regionale Kauno Mariospark en de rivier de Nemunas.

Een andere bijzonderheid in Litouwen is dat er over het hele land verspreid nog veel vakmensen zijn, die oude ambachten uitoefenen zoals weven, houtsnijden en pottenbakken.

Comments (1)

Wat een mooie plaats

Write a comment