Natuur, cultuur, avontuur – zonvakantie in Thailand

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen | Posted on 07-06-2013

Thailand staat bekend om haar exotische, zonovergoten stranden. Maar er zijn zoveel stranden en eilanden dat het soms moeilijk bepalen is waar je best op vakantie kan gaan588548_web_R_K_by_Janine Grimmig_pixelio.de, waar de mooiste stranden te vinden zijn en waar de beste feesten gehouden worden. Na aankomst in Bangkok kan je binnenlandse vlucht nemen naar een van de eilanden. Deze beginnen steeds met het woord Ko / Kho, wat eiland betekent in het Thais. De eilanden en zee in het oosten (Golf van Thailand) en het westen (Andamanse Zee) van het land verschillen sterk van elkaar. De echte party eilanden van Thailand bevinden zich in de Golf van Thailand.

Eilanden in de Golf van Thailand

In het oosten van de Golf van Thailand liggen Ko Chang en Ko Kut, ongerepte eilanden, ver weg van het toerisme en ideaal voor natuurliefhebbers. Watervallen en onbetreden stranden zijn er aan de orde van de dag. Wil je echter een actieve vakantie, dan kan je beter naar het westen. Aan de andere kant van de Golf van Thailand liggen Ko Samui, Ko Phangan en Ko Tao, dit zijn de feesteilanden. Dit zijn fantastische eilanden om een strandvakantie te combineren met een actieve vakantie. ’s Avonds wordt er in de vele clubs (tot in de vroege uren) gefeest en overdag kan je uitrusten op de paradijselijke zandstranden of allerlei uitstapjes maken.

588371_web_R_K_by_Janine Grimmig_pixelio.deEilanden in de Andamanse Zee

Aan de westelijke kust van Thailand vind je Ko Phi Phi, zeer toeristisch, maar prachtig om te bezoeken. Hier vind je de mooiste rotsen en zandstranden. Zuidelijker ligt Ko Lanta. De stranden zijn er niet zo mooi als op de andere eilanden, maar rustzoekers komen hier zeker aan hun trekken en het is een eiland waar je aardig wat uitstapjes kan maken.

Vakantie op de Thaise eilanden

Wie droomt van een heerlijke vakantie op een tropisch eiland, die moet naar Thailand. De grote keuze aan eilanden en veelzijdige activiteiten maken van dit land een topbestemming voor een strandvakantie. Wil je meer weten over ieder eiland, lees dan meer over de Thaise eilanden.

Bron beeldmateriaal: Janine Grimmig  / pixelio.de

Write a comment