Mooiste stranden: Palombaggia Beach

0

Posted by Redactie | Posted in Bijzonder, Natuur, Reizen, Tips, Vakantie | Posted on 28-06-2013

Schlagwörter: , , ,

Palombaggia Beach 1

Wij zijn toe aan de zomer! Jij ook? Om toe te geven aan deze zomerkriebels, nemen we je mee naar wederom een mooi strand. Dit keer blijven we in Europa; we gaan naar het Franse eiland Corsica. Het zuiden van dit eiland herbergt een prachtig strand, namelijk Palombaggia Beach. Hier kun je genieten van het witte zand en het kristalheldere water. Breng ook een bezoek aan de eilanden van Cerbicale, waar je heel goed kunt snorkelen en duiken!

 

Palombaggia BeachIn het zuiden van Corsica ligt het twee kilometer lange Palombaggia Beach. Dit strand ligt twaalf kilometer ten zuiden van Porto-Vecchio en is het meest beroemde strand van Corsica. Het staat dan ook niet voor niets in de top 10 van mooiste stranden in Europa. In het hoogseizoen kan het behoorlijk druk zijn op het strand. Vertrek dus zo vroeg mogelijk om een mooi plekje te bemachtigen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het strand in een andere tijd van het jaar te bezoeken. Één ding is zeker; je zult je ogen uitkijken!

 

Palombaggia Beach UitzichtPalombaggia Beach beschikt over wit zand en ondiep kristalhelder water, dat geleidelijk dieper wordt. Dankzij de rotsachtige gebieden dicht bij het strand kun je hier heel goed snorkelen. Het strand wordt omringd door granieten rotsen en pijnbomen en kijkt uit op de archipel van Cerbicale. Deze eilanden zijn met de boot snel te bereiken en bieden veel mogelijkheden op het gebied van duiken. De onderwaterwereld biedt dankzij de gunstige stromingen vele diersoorten, koraalriffen en wrakken. Dit gebied wordt dan ook gezien als één van de hoogtepunten van de Middellandse Zee.

Write a comment