Met singles op wintersport

0

Posted by Redactie | Posted in Onderzoek, Vakantie, Wintersport | Posted on 30-08-2013

Schlagwörter: , ,

singlewintersport1De wintersportvakantie opgeven in verband met de crisis? No way. De echte wintersportfans blijken inventief in het zoeken naar de reisvorm die bij hun budget past om de sneeuw ieder jaar weer op te kunnen zoeken. Oostenrijk is daarbij met stip de populairste bestemming. Opvallend is een stijging in de boekingen op short breaks waarbij vakantiegangers voor een lang weekend met het vliegtuig richting een wintersportbestemming vliegen. Ook groepsvakanties, bij uitstek de goedkoopste manier van wintersport, doen het goed.

Goedkoop of duurder
Een wintersportvakantie is in vergelijking met een zonvakantie inderdaad vaak wat kostbaarder. Dit heeft alles te maken met het huren van materiaal zoals ski’s, schoenen, stokken, de onmisbare skipas, en eventueel nog de lessen die je nodig hebt. Maar echt….wintersporten is een belevenis op zich en het valt echt met niets anders te vergelijken. Het sportieve aspect, de gezelligheid en het prachtige uitzicht zijn voor velen jaarlijks de reden om steeds weer te boeken. Je kunt wat op de kosten besparen door tweedehands skikleding te kopen, of van iemand te lenen en het reisaanbod goed met elkaar te vergelijken.

Vrouwen beknibbelen op wintersportoutfit, mannen op accommodatie
De wintersporters die aangeven het budget voor de wintersportvakantie naar beneden te schroeven geven aan met name te besparen op accommodatie, kleding en souvenirs. Maar ook reisduur, reisperiode en uit eten gaan worden genoemd als middelen waarop wordt bespaard.  Uit onderzoek is naar voren gekomen, mogelijk tegen de verwachting in,  dat vrouwen vaker besparen op kleding dan mannen. Ook tijdens diner en lunch letten vrouwen tijdens wintersport meer op hun uitgaven dan mannen. Mannen beknibbelen daarentegen meer op hun accommodatie dan vrouwen.

Wintersportvirus
Zoals je al door krijgt, zijn er heel veel mensen besmet met het wintersportvirus. Hele vriendenclubs maken plannen om af te reizen naar de verse sneeuw en jij twijfelt nog. Want hoewel je best zin hebt om op de lange latten van de bergen af te roetsjen vind je het minder leuk dat de meeste van jouw vrienden hun partner meenemen. Het alternatief? Op wintersport met andere singles natuurlijk. Klinkt deze stap je nog net iets te avontuurlijk in de oren? Laat je overtuigen!

De bezwaren van de single
Een wintersportreis is typisch zo’n vakantie waarbij het echt ontzettend leuk is om met een groep te gaan. Voor singles al helemaal. Maar goed, we voelen jouw bezwaren al aankomen. “Ik ken helemaal niemand, ik weet niet of er wel leuke mensen in mijn groep zitten, misschien ben ik wel de enige die niet zo goed kan skiën, straks zit ik bij allemaal mensen waar het niet mee klikt, best wel veel geld en geen garantie dat het leuk wordt” en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De praktijk voor de single
De praktijk leert echter dat een actieve vakantie juist heel geschikt is voor singles met deze bedenkingen. De kans is echt bijzonder klein dat er niemand in jouw reisgezelschap zit waarmee je een klik hebt. Iedereen die meegaat wil namelijk precies hetzelfde als jij, een leuke, actieve, gezellige skivakantie beleven. Nog een groot voordeel aan een wintersportreis is dat je niet de hele dag op elkaars lip zit. Heb je behoefte aan privacy dan trek je gewoon lekker even je eigen plan. Daar kijkt niemand gek van op.

Skiën schept een band
Prettig aan een skivakantie is dat je de hele dag buiten bezig bent en van alles beleeft. Die belevenissen zijn vaak komisch en worden aan het einde van de dag met de rest van de groep gedeeld. Dus ook al ben je niet zo’n prater, je heb echt nooit gebrek aan gespreksstof. Kun je nog niet zo goed skiën of wil je het beter leren? Helemaal ideaal. Want in de skiklas ontmoet je op kleine schaal mensen die net zo goed of slecht zijn als jij. Het oefenen, vallen en opstaan schept, hoe gek dan ook, binnen de kortste keren een band. Je zult zien, contacten maken, lachen en plezier maken met wildvreemden is je nog nooit zo makkelijk afgegaan.

Nog een laatste tip dan. Je voelt er wel wat voor, maar een hele week of 10 dagen met een stel vreemden vind je echt een te grote gok? Bekijk dan eens of de singlereisorganisaties ook korte winterreizen op het programma hebben staan. De eerder genoemde short break of een lang weekend naar de sneeuw behoort wellicht ook tot de mogelijkheden. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook de ideale manier om kennis te maken met de wintersportsfeer en te ervaren of je het leuk vindt om met andere singles op reis te gaan.

Voor meer informatie kan je terecht bij  Singlessite.nl

Redactie Singlessite.nl

Write a comment