Marathon de Paris 2012

0

Posted by Redactie | Posted in Bijzonder, City trip, Events | Posted on 13-03-2012

Schlagwörter: , ,

Op 15 April 2012 vindt in Parijs voor de 36e keer de jaarlijkse marathon plaats. De Marathon de Paris hoort bij de vijf belangrijkste marathons ter wereld, naast New York, Londen, Berlijn en Chicago. 40.000 lopers uit meer dan 100 verschillende landen zullen proberen het 42,195 km lange parcours zo snel mogelijk af te leggen. Rond de 16.000 lopers, 40% van het totale deelnemersveld, komt uit het buitenland.

Marathon nabij de Arc de TriompheTijdens de marathon komen de lopers langs verschillende bekende bezienswaardigheden van Parijs. Er wordt begonnen nabij de Arc de Triomphe, waarna er via de Champs-Elyssés naar Place de la Concorde wordt gelopen. Daarna gaat het verder richting Place de la Bastille, terwijl deelnemers op de terugweg kunnen genieten van mooie uitzichten op de Notre Dame kathedraal en de Eiffel toren. Ook worden de parken Bois de Vincennes en Bois de Boulogne doorkruisd.

Drie dagen voor de marathon, van 12 tot en met 14 April, vindt het ‘Running Expo’ evenement in Porte de Versailles plaats. Op de beurs zullen meer dan 200 exposanten aanwezig zijn die hun nieuwe collecties voor sportschoenen en kleding presenteren. Er zullen ook stands aanwezig zijn waar bezoekers zich kunnen laten informeren over juiste voeding en/of trainingsmateriaal. Ook kan er advies en informatie over andere marathons of triathlons ingewonnen worden. Naast alle stands en informatiekiosks bestaat er de mogelijk om een gratis massages te krijgen, en zullen er modeshows en workshops worden georganiseerd. De beurs is gratis voor marathon deelnemers en normale bezoekers te bezoeken, aanmelding op de website van te voren is wel verplicht.

Iedereen die minstens 20 jaar oud en fysiek fit is mag deelnemen aan de Marathon de Paris. Helaas zijn er voor dit jaar echter geen startbewijzen voor de marathon meer beschikbaar, maar voor bezoekers en supporters is de marathon ook een erg leuke belevenis met veel verschillende bijhorende evenementen.

Beeldmateriaal: Jacme31 – Flickr

Write a comment