Malta – een bijzondere dwergstaat

0

Posted by Redactie | Posted in Landen | Posted on 19-06-2015

Schlagwörter:

Vakantie in MaltaHet kleine staatje Malta is al millennia lang populair bij avonturiers en liefhebbers van zon, zee en strand. Dit is terug te zien in vele overblijfselen van mysterieuze bouwwerken die verspreid zijn over het hele eiland. Het heerlijke Mediterraanse klimaat voegt daar nog eens een zomer van april tot en met september aan toe, wat een verblijf natuurlijk extra behaaglijk maakt.

Magisch landschap vol prehistorische overblijfselen
Malta bestaat uit een heleboel eilandjes, waarvan Malta en Gozo de bekendste zijn. Dankzij de strategische positie hebben de eilanden een bijzondere historie achter de rug. Dit begint al in de prehistorie. Archeologen hebben  in de grot Għar Dalam (dat tevens open is voor publiek) botten gevonden van dwerg-nijlpaardjes en dwerg-olifantjes. Deze dieren – die niet groter dan een meter waren – duiden op het bestaan van Prehistorische nederzettingen op het eiland Malta. De grot is niet het enige overblijfsel wat nog steeds te bezoeken is op het archipel. Malta staat bekend om de Megalitische tempels, een verzameling van prehistorische tempels waarvan de meeste nog ouder zijn dan bijvoorbeeld het Engelse Stonehenge en de piramiden van Egypte. Het tempelcomplex Ħaġar Qim in het zuiden van het eiland Malta en de tempels van Mnajdra, 500 meter verderop gelegen, zorgen voor een magische indruk. Het bijzondere omliggende landschap zorgt ervoor dat bezoekers zich wanen in een totaal andere wereld.

Frisse duik in het azuurblauwe water
Naast de bijzondere historie beschikt Malta over vele mogelijkheden om een onvergetelijke vakantie te vieren. Het excentrieke landschap nodigt uit om ontdekt te worden. Langs de vele baaitjes, die een haven bieden voor talloze vissersbootjes, over de heuvels en terrasvormige velden, wordt de bezoeker verblijdt met prachtige panorama’s. De kleine stadjes nodigen daarnaast uit om te genieten van lokale producten en bieden de mogelijkheid tot rust te komen onder het genot van een lekker wijntje. In en om de stadjes valt voldoende te beleven. Uiteraard is een frisse duik in het heldere azuurblauwe water aan te raden. Komt tot rust of maak er een actieve vakantie van, Malta heeft alles in zich. Niet alleen geschiedenisliefhebbers kunnen hier hun geluk niet op, ook liefhebbers van een warm klimaat, veel zon en een prachtige zee om aan te ontspannen zijn in Malta of Gozo aan het juiste adres.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk eens de website www.malta.nl voor de vele mogelijkheden van Malta.

Beeldmateriaal: Katharina Wieland Müller  / pixelio.de

Write a comment