Mallorca vakantie eiland

1

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Landen, Vakantie | Posted on 29-12-2011

Schlagwörter:

MallorcaLekker zonnen op het strand, wandelen door het Tramuntana gebergte, een prachtige tocht met een stoomtrein door de bergen, langs sinaasappelbomengaarden en schitterende uitzichten. Het zijn slechts een paar highlights van een vakantie op Mallorca. Dit eiland biedt echt veel meer dan menigeen denkt. Wijnliefhebbers bezoeken de verschillende bodega’s om de wijn te proeven en wellicht ook aan te schaffen. Wielrenners genieten hier van zowel de vlakke als de bergachtige wegen. Mallorca is een eiland vol heerlijke contrasten. Het ene moment drink je een kop koffie in de hoofdstad Palma de Mallorca en waan je je op een terrasje in Barcelona of Parijs. Het andere moment rijd je met je huurauto over een verlaten landweg in het midden van het eiland en waan je je ergens in Zuid-Engeland. Niets voor niets is het eiland een favoriete locatie voor het draaien  van internationale speelfilms.

In het zuidoosten van Mallorca, bij Sa Rapita, ligt naast het langste onbebouwde zandstrand van Mallorca ook nog een naaktstrand. Niet ver hier vandaan bevindt zich het pittoreske havendorpje Cala Figuera, waar de vissers nog dagelijks hun blauwe visnetten boeten. Pittoresk is ook Port de Soller in het noordwesten, met een mooi uitzicht op de Middellandse Zee en met gezellige bars en restaurants rondom de haven. Het voordeel van Mallora is dat je nooit echt verdwaalt. Daarom is het des te leuker om een keer een weg in te rijden waar geen bewegwijzering staat. Ergens komt u altijd wel uit en anders keert u gewoon om. Op deze avontuurlijke manier ontdekt u al snel plekken die in geen reisgids staan beschreven. De Mallorcanen zijn zeer gastvrij. Als u de moeite neemt een paar woorden Spaans te leren, dan nemen zij de moeite om u op weg te helpen.

Voor, na en tijdens uw vakantie is het raadzaam eens een blik op de website van Mallorca Vandaag te werpen. De website is een voortvloeisel van het Nederlandstalige maandblad Mallorca Vandaag, dat tussen 2001 en 2006 gretig aftrek vond onder de Nederlandstalige bewoners en bezoekers van het eiland. De site biedt actuele informatie over eventuele stakingen, uitgaanstips, praktische informatie over het transport naar en op het eiland en nog veel meer.

Beeldmateriaal: Andreas Hermsdorf, Pixelio.de

Comments (1)

HET IS GEWELDIG WANDELEN DOOR HET TRAMUNTANA GEBERGTE!!!!!!

Write a comment