Magisch Mexico

1

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Landen, Reizen, Vakantie, Zon | Posted on 03-01-2012

Schlagwörter:

Palenque; Maya ruines in de jungleMexico, het grootste land van Centraal-Amerika, is een wonderschone vakantiebestemming. Het land van het gekruide eten, witte zandstranden, sombrero’s en de Maya’s biedt een unieke vakantie ervaring in zowel landschappelijk, cultureel als historisch opzicht. Het land kenmerkt zich door haar enorme diversiteit, vriendelijke bevolking en uitstekende keuken.

Activiteiten
De activiteiten die in Mexico ondernomen kunnen worden zijn net zo divers als het land zelf. Zon, zee en strand liefhebbers komen geheel aan hun trekken met bijna 13,000 km aan geweldige zandstranden. Zowel de Caribische als de Pacifische kust van het land bieden onbezorgd zwemmen en heerlijke ontspanning in de schaduw van wapperende palmbomen. Aan de westkust kan het wereldberoemde Acapulco gevonden worden, terwijl aan de oostkust het net zo beroemde Cancun ligt. Duikers vinden onder water een waar paradijs met een gevarieerde en kleurrijke flora en fauna.

Niet alleen het water biedt talrijke mogelijkheden voor activiteiten, ook op het land kan er veel worden ondernomen. In het noorden van het land ligt bijvoorbeeld de Sierra Madre bergketen, waar  uitstekende korte en lange wandel- en trektochten ondernomen kunnen worden. Het surrealistische woestijnlandschap van Noord-Mexico heeft naast zand ook veel te bieden, zo komt men immer weer langs kleine idyllische dorpjes en reusachtige cactussen. Verder is het schiereiland Baja California absoluut een bezoek waard; een mysterieuze bestemming dat al haar bezoekers betoverd.
Voor het feesten is Mexico ook erg geschikt; de bewoners kunnen bijzonder lang en uitbundig feest vieren. Vooral Mexico Stad, Cancun en Playa del Carmen staan bekend als feeststeden.

Bezienswaardigheden
Mexico heeft een rijke geschiedenis die wordt gekenmerkt door oude culturen en kolonisten. Vooral op het schiereiland Yucatán kunnen nog eeuwenoude Maya ruines gevonden worden, zoals de piramide van Chichen Itza en de tempels van Tulum. In de Caribische kustgebieden zijn ook nog vele oude gebouwen uit de Spaanse koloniale tijd te vinden. De prachtige kerken, villa’s en paleizen gebouwd door de kolonialisten stammen uit een van de bloedigste periodes van de Mexicaanse geschiendenis. Hoewel de Spanjaarden probeerden de Maya cultuur te vernietigen zijn ze hierin niet geslaagd en leven de tradities en gebruiken voort. Er zijn nog vele folkloristische evenementen in het land die bezoekers iedere keer weer betoveren. San Cristobal de las Casas, hoog gelegen in de bergen van Chiapas, is een stad die bijzonder de moeite waard is om haar prachtige natuur, koloniale gebouwen en interessante Maya bevolking.
Mexico Stad staat niet alleen vol met bars, ook kunnen er vele musea gevonden worden die de geschiendenis van het land eer aan doen. Een aantal goede gallerijen met werk van lokale en internationale schilders zijn de perfecte optie voor kunstliefhebbers.

Foto: Carlos Adempol, Flickr

Comments (1)

me encanta Chiapas, een fantastische streek met nog veel inheemse bevolking en cultuur. San cristobal mag inderdaad niet gemist worden!

Write a comment