Macedonië parel in de Balkan

0

Posted by Redactie | Posted in Landen, Reizen, Vakantie | Posted on 14-10-2013

Schlagwörter: , , , ,

BalkanMacedonië ligt dan wel niet aan een zee, maar toch is er meer dan genoeg water waar een heerlijke vakantie door gebracht kan worden. Macedonië staat bekend als het land van de culturele bezienswaardigheden en waar een prachtige natuur aanwezig is. Dit klopt helemaal, maar wat veel mensen niet weten is dat een Macedonië vakantie ook heel goed kan dienen als een strandvakantie en dat ondanks er geen zee in de buurt is.
Macedonië heeft een paar grote meren en rivieren, waarvan het meer van Ohrid de meest bekendste is. Aan het meer van Ohrid zijn mooie en karakteristieke stranden te vinden waar genoten kan worden in alle rust. De stranden bestaan voor het grootste gedeelte uit rotsen of kiezels maar dat mag de pret niet drukken.

Voor culturele bezienswaardigheden kunnen diverse steden aan gedaan worden zoals Ohrid en Skopje. Ohrid staat bekend als het stadje waar maar liefst 365 kerken en klooster gebouwd zijn, zodat er voor iedere dag een kerk of klooster beschikbaar is. Skopje staat bekend als de stad die bijna volledig verwoest is tijdens een hevige aardbeving. Aan de aardbeving word nog steeds herinnerd doordat er een klok precies stil staat op het tijdstip dat de aardbeving begon.

In de prachtige natuur van Macedonië kan heerlijk gewandeld en gefietst worden. Macedonië is een groen land met prachtige dorpjes en steden en een uitgesproken landschap. Niemand hoeft zich te vervelen in dit land want er is meer dan genoeg te doen en te zien. Een Macedonië vakantie zal altijd een enorme indruk op een ieder achterlaten. Boek vandaag nog een veelbelovende vakantie naar dit mooie land. Aanrader is toch wel om rond het meer van Ohrid een accommodatie te boeken, want de omgeving is daar adembenemend.

Beeldmateriaal: pixelio.de

Write a comment