Lyon, de stad die alles heeft

1

Posted by Redactie | Posted in City trip, Steden | Posted on 20-12-2011

Schlagwörter: , , , ,

Wanneer de Franse stad Lyon wordt genoemd, denken de meeste meteen aan de mega lange files die elke zomer weer de stad blokkeren en waar het doorgaans ruikt naar uitlaatgassen. Maar eigenlijk is deze tweede stad van Frankrijk een prachtige bestemming voor een stedentrip!

Lyon heeft een bijzonder rijk verleden met vele invloeden van de Romeinen. In die tijd deed de stad al dienst als hoofdstad van Gallie. Het Romeinse theater is het grootste van Frankrijk en zeker een bezoekje waard, meer Romeinse geschiedenis is terug te vinden in het Musée de las Civilisation Gallo-Romaine. Daarnaast telt de stad nog talloze andere musea zoals het Musée des Beaux-Arts waar schilderijen uit de 15de tot de 20ste eeuw te bewonderen zijn, het theater- en filmmuseum Intsitut Lumière en het Musée d’Art Contemporain ook wel het Museum van Moderne Kunst genoemd.

Ook de renaissanceperiode heeft sporen nagelaten, die terug te vinden zijn in de authentieke steegjes van het Vieux Lyon dat tevens uitgeroepen is tot werelderfgoed. Lyon was in deze periode een handelstad dat bekend stond om haar uitmuntende zijdeindustrie.

De stad, die aan de samenvloeiing van de Saone en de Rhone ligt, laat een prachtige combinatie zien van historische gebouwen en moderne invloeden. Het historische centrum staats zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO door onder andere de schitterende kerken als de Kathedraal St.Jean, de kerk St-Paul en het voormalig 18 eeuwse, bisschoppelijke paleis.

Ook voetballiefhebbers zijn op de goede plek in Lyon. Bezoek eens het Stade Gerland waar de Franse club Olympique Lyon zijn wedstrijden speelt. De club, opgericht in 1899, domineert in Ligue 1 en behoort tot de Europese top. Tevens worden er voetbalreizen georganiseerd naar Lyon waar alles in het teken zal staan van Olympique Lyon.

Daarnaast is Lyon al eeuwenlang de hoofdstad van de gastronomie. Voor wie op zoek is naar heerlijk eten en culinaire hoogstandjes is hier op de juiste plaats. Neem plaats op een terras in de binnenstad en laat je verrassen door de beste streekspecialiteiten en de meest smaakvolle wijnen.

Lyon is kortom een stad met vele gezichten die haar bezoekers meer dan zal boeien!

Comments (1)

en een voetbalclub die cheat!

Write a comment