Lot-et-Garonne

1

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Vakantie | Posted on 24-11-2011

Schlagwörter:

Tussen de Dordogne en de Pyreneeën ligt een gebied dat bij veel Frankrijk-gangers niet direct een belletje doet rinkelen: de Lot-et-Garonne. Een gebied van rollende heuvels, veel groen en oude stadjes. Nog onbekend bij de toeristen massa’s biedt de Lot-et-Garonne vooral rust en natuur.

De Lot-et-Garonne ligt in het Zuid-Westen van Frankrijk, op zo’n 1000km van Utrecht, en dankt haar naam aan het feit dat het tussen de 2 rivieren de Lot en de Garonne ligt. Het klimaat is er aantrekkelijk met milde winters en warme zomers. In het gebied kunnen veel kleine authentieke dorpjes en stadjes gevonden worden. Vooral Penne d’Agenais, Villeneuve-sur-Lot en Agen zijn een bezoekje meer dan waard. Een van de top attracties van de streek is het 13e eeuwse kasteel Château Bonaguil bij Fumel, waar in de zomer regelmatige Middeleeuwse dagen worden georganiseerd.

Een vakantie in de Lot-et-Garonne is ideaal om helemaal uit te rusten, maar er kunnen ook verschillende activiteiten worden ondernomen. Zo is varen met boot of kano erg populair, gezien het feit dat er veel waterwegen en riviertjes in het gebied te vinden zijn. Fietsen wordt ook veel gedaan; het land is redelijk vlak met hier en daar een kleine kuitenbijter.
Naast het lekkere weer, de rust, de fijne landschappen en de prachtige stadjes kan er tijdens een vakantie in de Lot-et-Garonne ook genoten worden van de lokale eet en drink specialiteiten. De oudste Cognac van Frankrijk, Armagnac, komt uit deze regio en de wijnen zijn van hoog niveau, vooral de wijnen van Buzet zijn populair. Foie gras, een delicatesse van ganzen of eenden lever, en de bekende Agen pruimen worden overal verkocht en zijn het lekkerst van de markt.

In de Lot-et-Garonne zijn vele verschillende vakantie accommodaties te vinden, van kampeer boerderijen tot campings en van kleine B&B’s tot gezellige hotels.

Comments (1)

Could I have , please? celexa 20mg tablets information from patients or

Write a comment