Liverpool havenstad

1

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Steden | Posted on 30-11-2011

Schlagwörter: , ,

Een city trip naar Liverpool? Nee, de Engelse havenstad zal niet bovenaan veel vakantiebestemming lijstjes staan. Toch heeft de stad van The Beatles veel te bieden en is het een interessante bestemming voor bijvoorbeeld een weekendje weg.

Liverpool ligt op nog geen uur vliegen van Amsterdam en bij aankomst wordt iedereen er meteen aan herinnerd dat dit de geboortestad van The Beatles is: welkom op John Lennon Airport. Liverpool heeft veel bekende muziek bands voorgebracht en is officieel erkend als ‘Hoofdstad van de popmuziek’. Alle aandacht gaat voornamelijk uit naar The Fab Four, die in de jaren 60 van de vorige eeuw hun muziekcarrière in de stad begonnen. The Beatles zijn de bekendste vertegenwoordigers van de Merseybeat, een muziekstijl binnen de rockmuziek die uit de stad stamt, en een van de succesvolste bands allertijden. Muziekliefhebbers komen goed aan hun trekken met een bezoekje aan het museum The Beatles Story of tijdens een van de vele Beatles tours die in de stad worden georganiseerd.

Inwoners van Liverpool zijn erg trots op hun stad. Naast de indrukwekkende muziekgeschiedenis van de stad is een bezoek aan de stad het ook waard om haar kathedralen, vele gratis musea en galerien, de haven en sport. De Anglicaanse kathedraal van Liverpool, de grootste van het Verenigd Koninkrijk, kijkt uit over de stad en wordt beschouwd als een van de mooiste gebouwen van de 20e eeuw. De kathedraal staat in verbinding met de katholieke kathedraal, die ook wel de wigwam wordt genoemd, via Hopestreet.
De haven is een van de belangrijkste toeristische trekplijsters van Liverpool. Zes verschillende havengebieden maken deel uit van de Liverpool Maritime Mercantile City, wat door Unesco is uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed. De zes verschillende gebieden, waarvan The Albert Dock de bekendste is, verwijzen allemaal naar een ander moment in de haven geschiedenis van de stad. Oude havengebouwen zijn opgeknapt en nieuwe café’s en winkels zijn in pakhuizen aan de waterkant geopend. Boot cruises over de rivier Mersey, die bij Liverpool in de Ierse Zee stroomt, is een andere populaire activiteit in het havengebied.
Sport neemt een belangrijke plaats in in het dagelijkse leven in de havenstad. Vooral voetbal is uitermate populair. De stad heeft twee professionele voetbalclubs die op het hoogste niveau in Engeland uitkomen: Everton en Liverpool, waarvan de laatste het meest succesvolst is. Een bezoek aan een voetbalwedstrijd is een aanrader, vooral een wedstrijd in Liverpool‘s thuishaven Anfield Road is erg indrukwekkend dankzij de unieke sfeer en voetballers van wereldklasse.
Er kan ook goed worden uitgegaan in Liverpool. Het uitgaansleven concentreert zich voornamelijk rond Cavern Quarter, maar typische Engelse bars kunnen overal in de stad gevonden worden. Overnachtingsmogelijkheden in de stad zijn groot; van luxe hotels tot eenvoudige hostels.

Hoewel Liverpool niet een bekende city trip bestemming is heeft de stad veel te bieden. Vooral de haven en de muziek zijn interessante attracties van de stad. Ook kan er een prachtige kathedraal, een groot aantal goede musea gevonden worden en is een bezoekje aan een voetbalwedstrijd een onvergetelijke belevenis.

Comments (1)

Leuk eens iets over Liverpool te lezen. Ik heb afgelopen Mei een city trip naar Liverpool gemaakt, en vond het een indrukwekkende stad. Zeker de moeite waard, mijn vrouw kon er ook goed shoppen.

Write a comment