LIMBURG

0

Posted by Redactie | Posted in Vakantie | Posted on 06-11-2013

Schlagwörter:

612211_web_R_K_by_Dieter Schütz_pixelio.deDe meeste Nederlanders gaan voor hun vakantie vaak de grens over, maar ook Nederland heeft erg veel te bieden. Limburg is bijvoorbeeld met haar vriendelijke inwoners en heuvelachtige landschap toch wel een bijzondere plek.
Ook heeft Limburg ook nog eens met Maastricht, het drielandenpunt en Valkenburg toch nog erg mooie plekken in het bezit.

Maastricht

Maastricht is een bourgondische stad die meer dan genoeg te bieden heeft voor een dagje uit. in de hoofdstad van Limburg zijn heel erg veel cafeetjes en restaurants te vinden waar je vaak erg goed op het terras kan zitten. Daarnaast heeft Maastricht ook nog eens een aantal erg mooie bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn zoals het fort Sint Pieter  op de Sint Pietersberg. Naast het fort Sint Pieter is er ook nog de Sint-Servaasbasiliek, de Sint Servaasbrug de gezellige markt en het bruisende Vrijthof. Naast al deze dingen is Maastricht ook een erg mooie stad om in te winkelen. Kortom, meer dan genoeg om te doen voor een dagje uit.

Drielandenpunt

Het heuvelachtige landschap is overal terug te vinden. Zo ook bij het drielandenpunt, wat direct ook het hoogste punt is van Nederland. Het drielandenpunt wordt zo genoemd omdat het hier aan zowel Belgie en Duitsland grenst.  Bij het drielandenpunt heb je een park waar een horecagelegenheid zit, een doolhof en mogelijkheden tot veel groepsactiviteiten. Ook kan je hier erg mooi wandelen in de omgeving.

Valkenburg

Valkenburg, gelegen in Zuid-Limburg is een van de populairste bestemmingen van de provincie en dit is zeker met reden. Met het kasteel Valkenburg,  het sprookjesbos van Valkenburg, de vuursteenmijnen en de Romeinse Catacombe is hier ook erg veel te bezichtigen. In valkenburg zijn er veel grotten te vinden. In de Fluwelengrot van Valkenburg wordt jaarlijks de kerstmarkt gehouden.  Naast deze bezienswaardigheden kan je hier ook erg goed winkelen.

Limburg is een stukje Nederland waar je helemaal tot rust kan komen. Mocht je ook nog op zoek zijn naar goede accommodatiemogelijkheden in Limburg dan is dit vakantiepark in Limburg aan te raden: http://www.vakantieparkroekenbosch.nl/limburg/vakantiepark

 

Beeldmateriaal: Dieter Schütz/ pixelio.de

Write a comment