Les Aspres, onbekende Franse streek

1

Posted by Redactie | Posted in Landen, Vakantie, Zon | Posted on 01-02-2012

Schlagwörter:

Typisch landschap nabij CastelnouLes Aspres , gelegen in de Oostelijke Franse Pyreneeën, is voor de meeste toeristen een nog vrij onbekende streek, misschien zelfs wel een beetje in de vergeethoek gesukkeld. Vandaar dat je in Les Aspres een groot aanbod hebt van mooie, idyllische en ongerepte plekjes welke allemaal bijdragen aan de ongekende charme van de regio. Op 1350 km van Utrecht of 1150 km van Brussel ligt de prachtige streek Les Aspres die zich voornamelijk typeert door haar uitgestrekte wijngaarden en plantages met olijfbomen. De streek is warm en droog (300 zonnedagen per jaar) en het gevaar voor brand wordt hier deels opgevangen wordt door de vele kurkplantages.

Deze streek, gelegen tussen berg en zee, is een prachtig gebied waar hoge verwachtingen zeker zullen worden vervult. Er zijn vele mooie authentieke dorpjes zoals Castelnou en heerlijke plekjes waar oprechte rust en stilte nog echte waarden zijn te vinden. Iets meer activiteit en drukte kan aan de Middellandse zeekust gevonden worden. Een bezoek aan het pittoreske Collioure, de bakermat van de schilderstijl het fauvisme, is voor elke kunstliefhebber een echte ‘must’. Cultuurliefhebbers komen met de vele musea die de streek rijk is helemaal aan hun trekken. In de idyllische dorpjes en stadjes zal elke reiziger de rust en stilte, de authenticiteit van het verleden terugvinden in de talrijke mooie kerken, kapelletjes, abdijen en mysterieuze gebouwen die al hun geheimen niet hebben vrijgegeven.

Sport kan veelvuldig worden beoefend in Les Aspres: er zijn talloze mogelijkheden voor (begeleide) wandelingen, fiets/mountainbike tochten en watersportactiviteiten. Voor de fanatieke of beginnende golfliefhebber zijn er prachtige golfterreinen tot aan de rand van de Middellandse zee beschikbaar. Natuurliefhebbers komen ook aan hun trekken in Les Aspres. Tijdens een wandelingen door de prachtige bossen kan er zomaar een hert of everzwijn worden gespot. Wandelaars zullen met plezier verdwalen in de prachtige natuurlijke gebieden van de streek, waar
roofvogels zich zonder complexen laten bewonderen tijdens hun sierlijke vluchten boven het schilderachtige landschap.

De zomer in Les Aspres wordt gekenmerkt door vele lokale feesten, vaak gebaseerd op oude tradities. Het evenement ‘Petits Pains de Saint Amans’ gaat bijvoorbeeld terug naar de periode van de pest. Na een lange dag vol verrassingen zullen bezoekers met plezier proeven van de lokale keuken en plaatsnemen aan één van de heerlijke tafels in een typisch Catalaans restaurant, waar kan worden genoten van het plaatselijk gebrouwen aperitief Byrrh, zonovergoten groentegerechten, smakelijke Crème Catalane met lavendel en eenvoudige maar eerlijke wijnen. De lokale ‘artisans’ bieden graag hun leuke souvenirs aan, waardoor de vakantieganger met veel plezier zal terugdenken aan een heerlijke vakantie in de streek.

Door heel de regio zijn leuke, kleinschalige accommodaties te vinden. In de stijlvolle chambres d’hôtes en gites kunnen alle zorgen vergeten worden en de rust perfect worden ingenomen. Les Aspres en haar Catalaanse gastvrijheid zal menig bezoeker betoveren en nog vaker doen willen terugkeren naar deze verrassend mooie streek.

Beeldmateriaal: Markeff66 – Flickr

Comments (1)

Ik ben van plan om in de zomer voor 3 weken naar Frankrijk te gaan.

Write a comment