Lefkas

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Cultuur, Natuur, Vakantie, Zon | Posted on 29-02-2012

Schlagwörter: ,

Zeilen nabij Skorpios eilandHet eiland Lefkas is een leuke en interessante vakantiebestemming dat vooral tijdens de zomer veel bezoekers ontvangt. Op het eiland zijn er echter naast drukke badplaatsen ook tal van rustige dorpjes te vinden. Het aanbod van excursies, winkels en restaurants in de drukkere plaatsen is voor een groot deel afgestemd op de seizoens toeristen, terwijl in de kleine dorpjes in het achterland er alle ruimte bestaat om kennis te maken met de authentieke Griekse cultuur.

Op het eiland Lefkas hebben vakantiegangers de mogelijkheid om vele veschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Overigens zijn de plaatsjes en dorpjes met hun smalle steegjes  op zich al een bezienswaardigheid. Een echt interessante attractie is het Skorpios eiland, dat bekend is van de steenrijke Onassis familie. Het eiland zelf mag niet betreden worden, maar tijdens een zeiltocht kan het eiland goed aanschouwd en bewonderd worden. Ook de witte rotsen bij Kaap Lefkas zullen zeker indruk maken. Om meer van het eiland zelf te zien kan er een auto of een scooter gehuurd worden. Dan kan er bijvoorbeeld een bezoek worden gebracht aan het oude Lefkas in Kaligoni. Hier zijn onder meer nog een theater en de cyclopische muren te bezichtigen.

Naast Lefkas-stad is Nidri één van de populaire plaatsen op het eiland. Deze badplaats ligt aan de oostkust en biedt veel vertier in het bruisende centrum, dat achter de haven ligt. De boulevard is in de avonden autovrij zodat de vele gezellige bars, terrasjes en taverna’s eenvoudig bezocht kunnen worden. Het plaatsje Agios Nikitas aan de westzijde is pittoresk te noemen en biedt panoramische uitzichten over de prachtige Ionische Zee. Aan de zuidkant van het eiland kunnen watersportliefhebbers elke dag weer genieten van de zee nabij de plaats Vassiliki; vooral surfen en zeilen zijn hier erg populair. Lefkas biedt alle gelegenheid om op één van de stranden te ontspannen of juist actief bezig te zijn.Wandelingen maken door de idyllische Griekse bergdorpjes laat een ieder kennis maken met de gemoedelijke plaatselijke cultuur.

Uiteraard kan er tijdens de vakantie op Lefkas kennisgemaakt worden met de gastronomie van het eiland. Gevulde druivenbladeren, met olijfolie besprenkelde salades met geitenkaas en olijven en  de verfrissende tzatziki van yoghurt, knoflook en komkommer moeten tijdens een vakantie op Lefkas zeker geprobeerd worden.

Beeldmateriaal: Matlock Photo – Flickr

Write a comment