Leeuwarden bruisende Nassau-stad

1

Posted by Redactie | Posted in Steden | Posted on 06-09-2010

Schlagwörter: , ,

Leeuwarden de hoofdstad van Friesland, bruisende studentenstad of rustige stad midden tussen de weilanden? Leeuwarden is een unieke stad, hoewel veel mensen het niet weten of er gewoon nog nooit zijn geweest.

Ten eerste is Leeuwarden al bijzonder, omdat het er natuurlijk Fries wordt gesproken, maar ook omdat de jachthaven van de stad midden in het centrum ligt. De stad vormt dan ook het Friese knooppunt in het waternetwerk. Het centrum van Leeuwarden is dus over het algemeen goed bereikbaar, met het OV, met de auto en met de boot. Doordat er zoveel studenten in de stad te vinden zijn heeft de stad een energieboost gekregen, de terrassen zitten dan ook het hele jaar door vol.

De studenten in de stad worden uitermate gestimuleerd om eigen bedrijven te beginnen en om hun creativiteit te uiten. Veel nieuwe studenten spreekt dit ook aan, dus de stad blijft altijd studenten trekken. Niet alleen Nederlandse studenten, maar ook veel Duitse studenten, deze vinden Nederland een aantrekkelijk land om te studeren. Veel mensen weten het niet, maar in Leeuwarden valt zelfs een koninklijke wandeling te maken, langs de verschillende paleisjes en stallen van de Friese stadhouders. Vandaar dat Leeuwaren ook wel Nassau-stad genoemd word, wegens het vele koninklijke in de stad en natuurlijk komen de voorouders van de koninklijke familie van origine uit Leeuwarden.

Kortom, Leeuwarden is een jonge bruisende stad, met zeer veel geschiedenis en bezienswaardigheden van vroeger. Wederom is er veel oude architectuur, maar ook nieuwe architectuur te bewonderen.
De mooiste zin om deze blog mee af te sluiten is:
‘Kijk dat is het mooie van Leeuwarden!’

Comments (1)

Leeuwarden is Friesland vindt ik ook prachtig, de waag en de prinsentuin. komt het zien!

Write a comment