Lapse dresscode: thermokleding

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Landen, Vakantie | Posted on 08-02-2012

Schlagwörter:

Noorderlicht in LaplandWie in de winter op vakantie naar Fins Lapland gaat, weet zich verzekerd van een aaneenschakeling van niet alledaagse activiteiten. Hoogtepunten zijn sneeuwscootersafari’s, huskytochten, karten op het ijs en ontmoetingen met rendieren én de Kerstman. Maar het zien van het Noorderlicht is eveneens zo’n ervaring die je de rest van je leven koestert. En die kans is in de wintermaanden zeker aanwezig. Tel daar de sprookjesachtige aanblik van de besneeuwde bomen en de onaardse kleuren van de opkomende en ondergaande zon bij op en je bent verkocht.

Rijden op een sneeuwscooter doe je goed ingepakt, met de stuurverwarming aan; lekker scheuren door de sneeuw en over ijsvlakten, met of zonder begeleiding. Voor elk onderdeel dat buiten wordt uitgevoerd moet iedereen zich in passende kledij hijsen. Thermokleding, bestaande uit een overall, sokken, wanten, sjaals en mutsen, zijn standaard bij alle activiteiten inbegrepen. Overal zijn huskyfarms te vinden waar vanuit tochten met sledehonden worden georganiseerd. Husky’s zijn ontzettend vriendelijke dieren die niets liever willen dan rennen en geaaid worden. De aangespannen sleden liggen stevig aan een boom vastgeknoopt, Huskyterwijl sommige honden opgerold in de sneeuw liggen te slapen en andere honden onderling uitmaken wie de baas is. Als de honden eenmaal in de gaten hebben dat ze mogen gaan rennen, breekt een kakofonie van geblaf en vreugdegehuil los. Sledehonden doen nu eenmaal niets liever dan een slee voorttrekken, bij voorkeur bij min 25 graden.

De Kerstman woont in Santa Claus Village, op de Poolcirkel vlakbij de hoofdstad van Lapland Rovaniemi, en kan het hele jaar door worden bezocht. De Kerstman woont boven zijn eigen postkantoor en sinds enige jaren is het mogelijk om vanaf dit kantoor post naar Nederland te sturen.

Een vakantie naar Fins Lapland is een unieke ervaring en bij uitstek geschikt voor gezinnen met oudere kinderen.

Beeldmateriaal: Timo w2s – Flickr & Ank Herstel – Reizenverrijkt

Tekst: Ank Herstel – Reizenverrijkt

Write a comment