Lanzarote

0

Posted by Redactie | Posted in Natuur, Reizen, Vakantie, Zon | Posted on 17-07-2012

Schlagwörter:

Lanzarote-ViewLanzarote, het eiland van de eeuwige lente! De Spanjaarden zeggen Isla del Fuego of Vuureiland en het is vooral een ruig eiland met een woest vulkanisch landschap. Kenmerkend zijn de kleurige lavaformaties, prachtige lange stranden en ongeveer 300 vulkanen. Lanzarote ligt op 115 km van de Afrikaanse kust en is in het verleden meerdere malen ten prooi gevallen aan de plunderingen van Algerijnse/Marokkaanse piraten, alsmede Engelse en Franse piraten.

Nu is Lanzarote volledig afhankelijk van het toerisme  en er valt veel te zien. Het eiland is ongeveer 20 km breed en 60 km lang en duidelijk anders dan de 6 andere Canarische eilanden. In het noorden is er wat meer begroeiing dan in het zuiden maar  het culturele en kunstzinnige karakter is overal merkbaar. De kunstenaar en beschermheer van Lanzarote, Cesar Manrique, heeft op veel plaatsen zijn handtekening achter gelaten hetgeen goed te zien is aan o.a. de vele kunstobjecten, de overwegend witte laagbouw en diverse natuurprojecten. Via www.quick2travel.nl zijn er regelmatig aanbiedingen en lastminutes te boeken naar dit karakteristieke en rustige vakantie eiland  waar het zowel s’zomers als s’winters goed vertoeven is. Om alles te kunnen bezichtigen wordt een huurauto aanbevolen (voordelig via o.a. www.quick2cars.nl)

Lanzarote heeft natuurlijk ook een boeiend uitgaansleven, leuke restaurants, prachtige havens en uitgestrekte wijngaarden. Kortom, krijg ook het “Lanzarote gevoel” en wordt verliefd op dit prachtige en mystieke eiland.

Beeldmateriaal: tokamuwi / pixelio.de

Write a comment