La vie en rose in de Provence

0

Posted by Redactie | Posted in Cultuur, Landen, Tips, Vakantie | Posted on 08-07-2013

Schlagwörter: , , ,

Lavendelveld

De Provence staat voor rust en ontspanning. Lavendelvelden, zonovergoten dagen, kaas en wijn vormen het authentieke beeld dat we van de streek hebben. Hoe ziet zo een vakantie van genieten er precies uit? Is het echt nodig om niets te doen om te genieten of wat zijn de mogelijkheden?

Vertrek zonder zorgen

Huur een vakantiewoning en beleef de ervaring aan je eigen tempo. Er zijn uitstappen genoeg om te doen. Het fijne aan de Provence is dat het verschillende landschappen omvat en dat er vele plekjes te ontdekken zijn.

Open je hartZonnenbloemen in de Provence

Om de Provençaalse cultuur goed te laten doordringen, ga je best naar Avignon. Een bezoek aan de Provence is niet volledig zonder een bezoek aan het Palais des Papes of de Pont d’ Avignon. We zetten de reis verder naar Aix-en-Provence en bevinden ons nu in hartje Provence. Hier nemen we graag de tijd om te acclimatiseren. Een Provençaalse markt brengt je meteen in de juiste sfeer.

Genieten tot een extreem niveau Côte d'Azur

Na het opzoeken van ontspanning zoeken we de Côte d’Azur op. Wat kan ons tenslotte meer rust brengen dan de azuurblauwe zee? Mondaine badplaatsen als Nice en Marseille doen ons wegdromen van een zeiltrip of trip met een catamaran, maar ook de kleinere dorpen zoals Cassis stralen bijzonder veel charme uit.

Lach naar de dieren

De Camargue is een moerasgebied dat aan de Côte d’Azur ligt. Grijswitte paarden, stieren en roze flamingo’s leven in dit gebied. Het is eens iets anders en het is ook plezierig om deze dieren in het wild te zien in vergelijking met de dieren die je aantreft in de zoo.

Bereik de top

De Mont Ventoux heeft iets unieks. De kale top is al van ver te zien. Je twijfelt of er nu sneeuw op ligt of dat het toch zand is. Ontneem jezelf van alle twijfel en ga eens kijken.

Mont VentouxHoe je de top bereikt maakt niet uit. Met de fiets heb je dan wel de meeste voldoening, maar voor een amateur is het bijna onmogelijk om het hoogteverschil van 1614 meter te overbruggen. Gelukkig loopt er ook een geasfalteerde weg naar de top waar je met de auto op kan rijden. Maar laten we vooral niet vergeten dat de streek waarin de Mont Ventoux ligt, de Luberon, in de eerste instantie bekend is om zijn wijn.

Nog meer weten? Kijk dan op Take-a-Trip om meer te lezen over de Provence of download de reisgids.

Bron beeldmateriaal: Petra Glanz, Fotofox33, Julia Schäfer, Claus Ferber – Pixelio.de

Write a comment