Kleurrijk Madeira

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Cultuur, Natuur, Vakantie, Zon | Posted on 07-03-2012

Schlagwörter: ,

Het prachtige eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan en maakt deel uit van de gelijknamige archipel. Het eiland is zowel per vliegtuig als per schip te bereiken. Vanwege het ideale klimaat is het er het hele jaar door een uitstekende plek om vakantie te vieren. De natuur is adembenemend mooi met groene bergen en overweldigend veel bloemen. Madeira wordt niet voor niets het bloemeneiland genoemd.

De hoofdstad van het Portugese eiland is Funchal en ligt aan de zuidkust van het eiland. Het is een gezellige stad, waar veel te beleven is. Men kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de mooie kathedraal, het museum de Arte Sacrain in het paleis van de bisschop, de schitterende botanische tuinen, de overdekte Mercado dos Lavrados en de bloemenmarkt. Er worden rondleidingen verzorgd in Adegas de Sao Francisco, een wijnhuis dat in een klooster uit de 16e eeuw gevestigd is. Vanaf het hooggelegen Fortaleza de Pico heeft men een panoramisch uitzicht over de oceaan, de stad en de bossen.

Madeira kustMadeira heeft veel kiezel- en rotsstranden. Natuurlijk is er volop gelegenheid om heerlijk te zwemmen in de zoutwaterzwembaden van het Lido of in de Atlantische Oceaan. Voor wie wil leren duiken zijn er verschillende duikscholen. Ook kan men tal van andere watersporten beoefenen, zoals snorkelen, surfen en zeilen. Wie iets anders wil kan vissen, tennissen, paardrijden of golfen.
Er zijn diverse mogelijkheden om het eiland te verkennen. Men kan onder andere een auto huren, deelnemen aan georganiseerde excursies of boottochtjes maken. Aan te bevelen zijn een uitstapje naar de schilderachtige dorpjes in het noorden, de driehoekige huisjes van Santana, het mooie Parque Natural da Madeira, de spectaculaire Risco-watervallen bij Rabaçal en een boottocht naar Porto Santo of langs de kust. Het is mogelijk om vlak bij Madeira dolfijnen en zelfs walvissen te spotten. Madeira is ook een erg geschikt eiland voor wandelaars; rustgevende tochtjes voeren langs schitterende tuinen en de vele levadas (beekjes), maar er zijn ook een aantal uitdagende routes die overweldigende landschapen doorkruizen.

Om het verblijf op het eiland zo aangenaam mogelijk te maken zijn er vele mooie hotels, leuke winkels en goede restaurants. Daar kan men streekgerechten proeven en niet te vergeten de befaamde maderawijn drinken. Erg lekker zijn bijvoorbeeld espetada (geroosterd rundvlees), bolo de mel (honingkoek), lapas (gebakken zeepokken) en espada (degenvis).
Naast de maderawijnen is het eiland ook wereldberoemd vanwege het traditionele borduurwerk (bordados) en de klederdracht. Het mandenvlechten is er een van de oudste ambachten. Er zijn dan ook talrijke winkeltjes en kraampjes waar men authentieke souvenirs kan kopen.

Beeldmateriaal: Jsome1 – Flickr

Write a comment