Klein budget? Beleef ‘s werelds beste gratis attracties

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Cultuur, Landen, Onderzoek, Tips | Posted on 08-03-2012

Schlagwörter: , ,

Op vakantie wil je zoveel mogelijk zien en beleven. Helaas liggen de kosten vaak hoger dan gepland en is het geld voor je het weet zo goed als op. Wat nu? Geen paniek, er is een hoop mogelijk met slechts een paar euro op zak. Loopt jouw planning qua budget dus niet helemaal volgens schema, lees dan hier wat jouw mogelijkheden kunnen zijn.

New York skylineStaten Island Ferry, New York – Verenigde Staten
Normaal gesproken kosten rondvaarttochten geld, maar de Staten Island Ferry vaart een toeristische route waardoor je kosteloos vanaf het water van de wereldstad New York kunt genieten. Al eeuwen lang worden veerboten gebruikt om mensen van Staten Island naar Lower Manhatten en visa versa te brengen. New York zonder boten is tegenwoordig onvoorstelbaar. The Spirit of America is een veerboot dat onder andere gemaakt is van staal dat afkomstig is van de Twin Towers. Ondanks de aanslagen van 11 september bleef de stad sterk en kunnen we nog steeds genieten van een prachtige skyline die goed te bewonderen is vanuit één van de Staten Island Ferries. Voor meer informatie over stedentrips in New york kijk op allesoortenreizen.nl

Royal Opera House, Londen – Groot-Brittannië
London is een van de duurste steden ter wereld, maar wat toeristen zich vaak niet realiseren is dat veel activiteiten gratis zijn. Musea zoals the Natural History Museum en The Victoria & Albert bieden je altijd gratis toegang. De Covent Garden’s Royal Opera House is een leuke plek om op een maandag middag naar toe te gaan. Dit 19e eeuws theater biedt je dan gratis toegang om de beste muziek van talentvolle muzikanten live te zien zonder dat het je iets kost.

Louvre, Parijs – Frankrijk
Ben je een liefhebber van kunst? Dan is een bezoekje aan het Louvre onmisbaar. De mooiste en bekendste schilderijen van beroemde kunstenaars uit het verleden zijn in het prachtige museum te vinden. Je herkent het museum aan de glazen piramidevorm in het midden van Parijs. Wanneer je het gebouw binnen loopt kom je in een doolhof van ruimtes terecht met ontelbaar veel  kunstschatten uit verschillende periodes en kunststromingen. Voor veel mensen is toegang gratis. Kijk op de website en zie of jij kostenloos het Louvre kunt bezichtigen.

Grand Bazaar, Istanbul – Turkije
Grand bazaarEen plek om niet te missen wanneer je met een klein budget in Turkije bent is Istanbul’ s Grand Bazaar. Door de Bazaar te bezoeken leer je een stukje van de cultuur kennen, zeker op culinair gebied. Je kunt genieten van heerlijke en bijzondere delicatessen en van mooie spullen die de vele verkopers je zullen proberen te verkopen. Ze doen er vaak alles aan wanneer ze zien dat je twijfelt. Er zijn genoeg verkopers die een schaal lekkernijen klaar hebben staan om je over te halen met een hapje en een drankje. Een leuk dagje uit, of je nou alleen bent of met meerdere reizigers. Elke dag, behalve zondag, kun je hier van 9.00 tot 19.00 uur terecht.

Stad stripjes op de fiets, Kopenhagen – Denemarken
In Kopenhagen wordt er volop gefietst. Zo’n 40% van de bevolking gebruikt de fiets om op het werk te komen en de stad heeft in totaal 400 kilometer aan fietspaden die dagelijks vollop worden gebruikt. Ben je op bezoek en wil je voor een klein bedrag de stad verkennen? Huur dan een fiets! Op deze manier zie je het meeste van deze prachtige stad, en bovendien bereik je je locaties sneller. Bekijk de gekleurde huisjes langs de haven, rijd langs  Christiania, Tivoli Gardens en het oude Rosenborg Castle zonder hiervoor te betalen. Een fiets huren is vrij gemakkelijk. Vooraf betaal je 20 krona om de fiets uit het rek te halen. Na een dag kun je de fiets weer terug in het rek zetten en de 20 krona die je eerder had uitgegeven kun je weer terug in je portemonnee stoppen.

Voor meer bijzondere reisberichten en tips klik hier.

Beeldmateriaal: Dr. Js & Exfordy – Flickr

Write a comment